Κόσμος

Οργή στη Γαλλία από τον θάνατο νεαρού σε πάρτι του Facebook

Οι γαλλικές αρχές έκαναν σήμερα έκκληση για τη λήψη μέτρων ώστε να ελέγχονται τα κοκτέιλ πάρτι που διοργανώνονται μέσω του Facebook μετά από το θάνατο ενός νεαρού προφανώς από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

 

“Δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσει κάτι τέτοιο”, είπε ο Ζαν-Μαρκ Αϊρό, δήμαρχος της Νάνδης, όπου συνέβη το μοιραίο περιστατικό.
 
Ο άνδρας, ηλικίας 21 ετών, έπεσε από μία γέφυρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μετά από ένα πάρτι που είχε διοργανωθεί μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο παρεβρέθηκαν περίπου 10.000 άνθρωποι.
 
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υπέκυψε στα τραύματά του χθες. Ο Αϊρό είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info ότι ο νεαρός είχε καταναλώσει υπερβολικά πολύ αλκοόλ στο πάρτι που ονομάστηκε “Facebook aperitif”.
 
Στη διάρκεια και μετά το πάρτι, η αστυνομία στη Νάνδη συνέλαβε 41 ανθρώπους με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών, δημόσιας μέθης και πρόκλησης βίας.
“Αυτό είναι ένα εθνικό πρόβλημα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί”, είπε ο Αϊρό και πρόσθεσε ότι θα καλέσει τον υπουργό Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφέ, να διοργανώσει μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το θέμα.
“Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το νέο κοινωνικό φαινόμενο”, είπε ο δήμαρχος της Νάνδης.
 
Τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένα άλλο πάρτι μέσω Facebook, στη Νάνδη, δεκάδες νεαροί έχασαν τις αισθήσεις τους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και 38 από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
 
Πρόκειται για μία νέα μόδα που διαδίδεται όλο και περισσότερο στη Γαλλία, όπου παρεμφερή πάρτι έχουν διοργανωθεί εντός του χρόνου και σε άλλες πόλεις.
 
Οι διοργανωτές του Facebook aperitif που έχει προγραμματιστεί να γίνει κοντά στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, στις 23 Μαϊου, αναμένουν τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ