Πολιτική

Συμφώνησαν για λαθρομετανάστευση – Πάγκαλος: “Πολλές από τις διαφορές μας οφείλονται στους διπλωμάτες”

Σε συμφωνία για το θέμα της λαθρομετανάστευσης φαίνεται να έχουν καταλήξει Ελλάδα και Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές η συμφωνία προβλέπει οτι η ελληνική πλευρά θα προωθεί τους λαθρομετανάστες μέχρι την Σμύρνη και από εκεί η Τουρκία θα αναλαμβάνει την επαναπροώθησή τους στις χώρες τους.

Πάγκαλος: Δουλειά των διπλωματών είναι να δημιουργούν διαφορές

Μιλώντας στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φορουμ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε οτι αυτό που λείπει είναι  αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο χωρών.
Για το Κυπριακό είπε οτι χρειάζεται μια διαρκής και δίκαιη συμφωνία και ρόλο θα πρέπει να παίξουν και οι Κύπριοι.

” Πρέπει να αποθαρρύνουμε τον εθνικισμό και το νεολιθισμό. Μεγάλο μέρος από τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας είναι κατασκευάσματα δημοσίων υπαλλήλων – διπλωματών που δουλειά τους είναι να δημιουργούν διαφορές και μετά να γίνονται υπαρχηγοί ή ηγέτες κομμάτων”, είπε χαρακτηριστικά.

“Είναι εθνική ντροπή, πρόσθεσε να αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε όπλα που δεν μας χρειάζονται για φανταστικούς κινδύνους. Και για πράγματα που μπορουν να λυθούν με πολιτικό τρόπο.”

  
“Οπου υπάρχουν διαφορές εδαφικών λεπτομερειών η λύση πρέπει να δίνεται από τρίτους”, είπε εννοώντας το δικαστήριο της Χάγης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 80
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα – Αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι δύο χώρες
Στο «Συμβούλιο Ειρήνης» προβλέπεται να συμμετέχουν 25 χώρες, ανάμεσά τους και κράτη που είχαν λάβει μέρος στη διεθνή συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης