Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Κινητοποιήσεις αποφάσισε η νομαρχία Ανατολικής Αττικής για τα διόδια

Κινητοποιήσεις αποφάσισε η νομαρχία Ανατολικής Αττικής για τα διόδια

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εγκατάσταση και λειτουργία διοδίων στον άξονα της ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας.

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στη βορειοανατολική Αττική με την εγκατάσταση και λειτουργία διοδίων στον άξονα της ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας.

Εισηγούμενος το θέμα ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε «στη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος», ενώ ταυτόχρονα «ζήτησαν πίστωση χρόνου προκειμένου να κινήσουν τη διαδικασία διαπραγμάτευσης των διοδίων με τον ανάδοχο».

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ. Κουρής, «σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου (19/5/10) τόσο ο υπουργός Δ. Ρέππας όσο και ο υφυπουργός Ι. Μαγκριώτης αναφέρθηκαν σε πάγωμα της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με την ανάδοχο κοινοπραξία με αποτέλεσμα το πρόβλημα της πληρωμής από τους κατοίκους της ΒΑ Αττικής υπέρογκων ποσών για τις μετακινήσεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανάγκες της καθημερινότητάς τους, να συνεχίσει να υπάρχει». 

«Το πρόβλημα επομένως», τόνισε ο Λ. Κουρής, «όχι απλώς παραμένει αλλά θα καταστεί και οξύτερο μετά την συνένωση 9 Δήμων και Κοινοτήτων, βάσει του σχεδίου «Καλλικράτης».

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, αφού έλαβε υπ’ όψη τις προτάσεις που κατατέθηκαν αποφάσισε:

– Να ζητήσει επειγόντως συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το Νομάρχη και εκπροσώπους του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής καθώς και των 14 Δήμων και Κοινοτήτων της ΒΑ Αττικής.

– Να προγραμματίσει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, που θα συνεχίσουν και θα διευρύνουν τον αγώνα κατά των διοδίων, σε συνεργασία με τους 14 Δήμους και Κοινότητες καθώς και τις Κινήσεις Πολιτών.

– Να προχωρήσει σε σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με ενδιαφερόμενους ΟΤΑ για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε