Ελλάδα

Η διαφθορά καλά κρατεί στην Ελλάδα!

Εμπλοκή των πολιτικών στα σκάνδαλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκτενής αναφορά στα σκάνδαλα της Siemens και των δομημένων ομολόγων γίνεται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για τη δαφθορά στον ιδιωτικό τομέα το 2009.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα μαύρα χρήματα της Siemens διοχετεύχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., στο πλαίσιο της υπογραφής συμβάσεων στον ΟΤΕ και το σύστημα ασφαλείας C4Ι, ενώ υπάρχει και ονομαστική αναφορά στο Θ. Τσουκάτο.

Η καταγραφή δεν περιλαμβάνει τις εξελίξεις του 2009, με τη διαφυγή των Χριστοφοράκου -Καραβέλα και όσα έγιναν στο Μόναχο.

Επίσης, εκτιμάται σε 20 εκατ. ευρώ η ζημία των ασφαλιστικών Ταμείων από το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και γίνεται μνεία στην έκθεση Ζορμπά, που είχε μιλήσει για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, εννοώντας την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η έκθεση αναδεικνύει, ακόμη, τις “στενές σχέσεις” του επιχειρηματικού κόσμου με τη δημόσια διοίκηση και τις αδιαφανείς διαδικασίες που παρατηρούνται στις δημόσιες προμήθειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε ειδικά κελιά στον Κορυδαλλό για λόγους ασφαλείας ο 54χρονος δολοφόνος και η σύζυγός του - Η στιγμή της μεταγωγής από το λιμάνι του Πειραιά
Ο δράστης της δολοφονίας του 21χρονου και η σύζυγός του μεταφέρθηκαν με άκρα μυστικότητα από το Ηράκλειο στα Χανιά και από εκεί στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής
Δολοφονία 21χρονου στο Ηράκλειο
Τον γύρο του κόσμου κάνει το θρίλερ με το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα - Όλα τα σενάρια και η σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Πραγματικά φανταστικό σενάριο» χαρακτηρίζουν πηγές του Λιμενικού αλβανικό δημοσίευμα που κάνει λόγο ότι το drone εξαπολύθηκε από πλοίο στο Ιόνιο ή από χερσαία πλατφόρμα
Drone
25