Ελλάδα

Στην “επιφάνεια” παράνομες συναλλαγές 29 εκατ. ευρώ

Διεθνές κύκλωμα εικονικών συναλλαγών αξίας 29 εκατ. ευρώ αποκάλυψε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ).

Την απάτη είχαν “στήσει” εταιρείες από Ισπανία, Κύπρο, Λετονία, Ρουμανία και Ουγγαρία, το 2008,
Από την Ελλάδα εμπλέκονται μεγάλες εταιρείες, από τη Θεσσαλονίκη, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των καλλυντικών – παραφαρμάκων, καθώς και μια εταιρεία logistics, με έδρα την Αττική.

Οι εταιρείες κάνανε εικονική εισαγωγή προϊόντων από χώρες του εξωτερικού και αποθήκευσή τους στην εταιρεία logistics, για λογαριασμό των εταιρειών καλλυντικών – παραφαρμακευτικών προϊόντων. Μετά την αποθήκευσή τους τα εικονικά προϊόντα εξάγονταν εκ νέου στο εξωτερικό.

Το πρόστιμο, μόνο για την εταιρεία logistics, θα φτάσει τα 58 εκατ. ευρώ. Ενώ το πρόστιμο για κάθε μία από τις υπόλοιπες εταιρείες αναμένεται να φτάσει τα 29 εκατ. ευρώ.

Μ.Μπαγιώτα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα 13χρονης που δέχτηκε επίθεση στην Αγία Παρασκευή: «Έλεγαν στην κόρη μου πρέπει να γονατίσεις για να σε συγχωρήσουμε»
Οι δύο κοπέλες, την έβαλαν να γονατίσει στις τουαλέτες αφού της είχαν επιτεθεί ενώ άλλα παιδιά κρατούσαν την πόρτα κλειστή για να μην μπορεί να φύγει
βίντεο από καυγά ανήλικων σε σχολείο
Νίκος Γιαννόπουλος: Θα καταθέσω και ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά, δεν θέλω να με ξαναπλησιάσει
«Είχε το θράσος να έρθει την  επόμενη μέρα να πάρει πρωινό μαζί μου γιατί ήμασταν στο ίδιο ξενοδοχείο. Του είπα ότι δεν γίνεται να είμαστε στον ίδιο χώρο και τελικά έφυγα εγώ»
Νίκος Γιαννόπουλος