Κόσμος

Συγχαρητήρια Μακρόν για την απελευθέρωση της Μοσούλης

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία αποτίει "φόρο τιμής σε όλους εκείνους που με τις στρατιωτικές μας δυνάμεις συνέβαλαν" στην "απελευθέρωση" της πόλης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μια νίκη "ορόσημο" ενόψει άλλων "τεράστιων προκλήσεων".

“Η Μοσούλη απελευθερώθηκε από το ΙΚ: η Γαλλία τιμά όλους εκείνους που, μαζί με τις δυνάμεις μας, συνέβαλαν σε αυτή τη νίκη’, έγραψε στο Twitter ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Μακρόν χαιρετίζει “αυτή τη νίκη των ιρακινών δυνάμεων, υποστηριζόμενων από τον διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ” και συγχαίρει τις αρχές και τον λαό του Ιράκ για το “καθοριστικό βήμα στην εκστρατεία που διεξάγει από το καλοκαίρι του 2014 για να σταματήσει και στη συνέχεια να νικήσει το ΙΚ”.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι “η εκστρατεία του διεθνούς συνασπισμού δεν έχει ολοκληρωθεί και η καταπολέμηση του ΙΚ πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα. Η απελευθέρωση όλου του ιρακινού εδάφους είναι σε εξέλιξη, όπως και ο αφανισμός των προπυργίων του ΙΚ στη Συρία, κυρίως στη Ράκα και στην κοιλάδα του Ευφράτη”.

“Την επομένη της ανακατάληψης της Μοσούλης, οι προκλήσεις για το Ιράκ είναι τεράστιες. Στο στρατιωτικό επίπεδο όπως και στο πολιτικό, το ανθρωπιστικό και το οικονομικό”, τόνισε ο Μακρόν ελπίζοντας ότι θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην Ιστορία της χώρας” που θα “της επιτρέψει να ξαναβρεί την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ενότητα”. “Η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της χώρας αυτής”, δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί και 70 τραυματίες από βομβαρδισμό σε αεροπορική βάση στην Κολομβία - 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση σε ελικόπτερο
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει σε ποια από τις ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην Κολομβία επιρρίπτουν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης Κάλι έκανε λόγο για «ναρκωτρομοκρατία»
Οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται δίπλα στα συντρίμμια μετά την έκρηξη ενός φορτηγού οχήματος κοντά σε μια βάση της Αεροδιαστημικής Δύναμης, η οποία προκάλεσε πολλαπλά θύματα στην Κολομβία
Τραμπ: Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία – Ο Ζελένσκι επιτίθεται στον Πούτιν που εξακολουθεί να βομβαρδίζει
«Τα σήματα που στέλνει η Ρωσία» υποδηλώνουν ότι προσπαθεί να αποφύγει μία διμερή συνάντηση, λέει ο Ζελένσκι - Οι όροι του Πούτιν για επίτευξη ειρήνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ
2
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι