Ελλάδα

Υπόθεση ”Ερρίκος Ντυνάν” – Πρώην πρόεδρος ζητά να ακυρωθεί η ”τσουχτερή” ποινή του

Να ακυρωθεί η ποινή που του έχει επιβληθεί και η οποία προβλέπει να πληρώσει 3.282.273 ευρώ, ζητά πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», ο οποίος διετέλεσε και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ο πρώην δικαστικός λειτουργός καλείται από τις φορολογικές αρχές να πληρώσει, μισά μισά με τον μεταγενέστερο πρόεδρο του ίδιου νοσοκομείου, Ανδρέα Μαρτίνη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Νοέμβριο, αφενός για την υπόθεση με τη «μίζα» 3,2 εκατ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρεία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου και αφετέρου για τις δωρεάν νοσηλείες σε 51 επιφανή κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά πρόσωπα κατά την περίοδο 2007-2010.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου διετέλεσε για 113 μέρες άμισθος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», όπως ισχυρίζεται, ενώ καθήκοντα αντιπροέδρου εκτελούσε ο Ανδρέας Μαρτίνης.

Ειδικότερα, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων πραγματοποίησε στο «Ερρίκος Ντυνάν» έλεγχο για τις χρήσεις της τριετίας 2010-2013. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή κατά το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» ο εν λόγω δικαστικός και για το διάστημα των 113 μέρων, ο έλεγχος του καταλόγισε μη απόδοση: Φόρου μισθωτών υπηρεσιών 2.604.362 ευρώ, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 266.499 ευρώ, αμοιβής ελευθέρων επαγγελματιών 109.991 ευρώ, αμοιβές τρίτων 6.566 ευρώ, αμοιβές προμηθειών Δημοσίου 290.108 ευρώ, αμοιβές μελών Διοικητικού Συμβουλίου 4.695 ευρώ και φόρο αμοιβών εργοληπτών 52 ευρώ. Συνολικά δηλαδή καταλογίστηκαν 3.282.273 ευρώ.

Μετά τον έλεγχο, στον πρώην δικαστικό λειτουργό επιβλήθηκαν τα απαγορευτικά μέτρα (διασφαλιστικά μέτρα) που προβλέπει ο νόμος 4174/2013, το οποίο σημαίνει:

α) απαγόρευση μεταβίβασης των περιουσιακών του στοιχείων,

β) δέσμευση του 50% όλων των τραπεζικών λογαριασμών του και

γ) δέσμευση του 50% του περιεχομένου των θυρίδων του (χρήματα, κ.λπ.) σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

Ο πρώην δικαστικός λειτουργός υποστηρίζει ότι ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) και παράλληλα άμισθος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», αλλά καθημερινά βρισκόταν στα γραφεία του ΕΕΣ, ενώ τη διαχείριση του νοσοκομείου ασκούσε ο τότε αντιπρόεδρος και μεταγενέστερα πρόεδρός του, Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέφυγε στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά η ενδικοφανής προσφυγή του, όπως λέγεται, απορρίφθηκε. Έτσι, ζήτησε καταφύγιο στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών, αλλά και εκεί η αίτησή του είχε την ίδια τύχη. Τώρα ζητά την αναίρεση της αρνητικής για εκείνον απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του
Η Ειρήνη Μουρτζούκου ξανά μαζί με τη μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη – Που εστιάζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι ξανά μαζί με την μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη, παρά το γεγονός πως μέχρι και πριν λίγο καιρό την κατηγορούσε...
Ειρήνη Μουρτζούκου
«Δεν είναι αυτό το πόδι μου» ούρλιαζε σε κατάσταση σοκ ο 16χρονος που τραυματίστηκε από φορτηγό στον Μαραθώνα
«Καθόμουν στο πεζοδρόμιο και κανονικά το φορτηγό έπρεπε να είχε στρίψει. Δεν έστριψε, ήρθε ευθεία προς εμένα με πολύ ταχύτητα», περιγράφει ο 16χρονος μαθητής
Το σημείο του τροχαίου στη Λεωφόρο Μαραθώνος
«Πυρά» Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για τα Τέμπη - «Ποιόν εξυπηρετείτε;»
«Για ποιον λόγο κύριε Κασελάκη, μιλάτε για ενδεχόμενο συσχετισμό των ελαιών σιλικόνης μετασχηματιστών της Siemens με την Πυρόσφαιρα που στέρησε το οξυγόνο και κατέκαψε τα παιδιά μας;» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού και ο Στέφανος Κασσελάκης 8
«Ποιός πείραξε τον άντρα μου» ούρλιαζε η γυναίκα του 43χρονου Σπύρου Σέββου που βρέθηκε απαγχονισμένος στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Ο 43χρονος ψυκτικός, που ήταν πατέρας ενός 9χρονου κοριτσιού εντοπίστηκε νεκρός από την αδερφή της γυναίκας του, ενώ δίπλα του βρέθηκε κι ένα χειρόγραφο σημείωμα, που ανέφερε: «σας αγαπάω, συγγνώμη για όλα»
Ο Σπύρος Σέββος 6