Ελλάδα

Φωτιά Καλύβια: Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Μάχη με τις φλόγες κοντά στα σπίτια

- Στην περιοχή Σκόρδι κοντά στα Καλύβια το μεγάλο μέτωπο
- Στη μάχη με τις φλόγες με το πρώτο φως της ημέρας αεροπλάνα και ελικόπτερα
- Έκλεισε για τέσσερις ώρες η λεωφόρος Λαυρίου λόγω της πυρκαγιάς

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στα Καλύβια. Ένα μεγάλο μέτωπο έχει διαχωριστεί και κατακαίει την περιοχή στο Σκόρδι. Αυτή την ώρα δεν απειλούνται σπίτια ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να ελέγξουν το μέτωπο, καθώς ο αέρας αλλάζει διαρκών κατευθύνσεις στη φωτιά και ανά πάσα στιγμή μια αναζωπύρωση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα προς το χειρότερο.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η επιχείρηση και των εναέριων μέσων τα οποία δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Όλα δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο λάθος στις πέντε και μισή κοντά στον δρόμο στα Καλύβια Θωρικού. Αμέσως οι άνεμοι την έστρεψαν προς Λαγονήσι και Σαρωνίδα κοντά σε κατοικημένες περιοχές, στη συνέχεια η φωτιά κινήθηκε προς την κατεύθυνση του Σουνίου.


Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 23:30 και ως τις 03:30 έκλεισε η Αθηνών – Σουνίου καθώς ο δρόμος βρέθηκε στον κλοιο της φωτιάς και υπήρχε κίνδυνος αποκλεισμού των οδηγών.
80 πυροσβέστες και δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής και των δήμων δίνουν τη μάχη.

Ευτυχώς από τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά καίει σε δύσβατη μεν περιοχή αλλά σε μια περιοχή με χαμηλή κυρίως βλάστηση και έτσι υπάρχουν ελπίδες εάν ο άνεμος βοηθήσει να τεθεί υπό έλεγχο από τα εναέρια μέσα.

 

Για σήμερα πάντως αναμένονται και πάλι δύσκολες συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, η Αττική βρίσκεται στην κατηγορία τέσσερα με εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για πυρκαγιές.

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη ΜΕΘ 21χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στα Χανιά - Είχε πιει ο οδηγός
Ο 23χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, μετά από αλκοτέστ, βρέθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πέραν του επιτρεπτού ορίου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου
Τροχαίο στα Χανιά
1
To project Ψυττάλεια 3.0 και τα «έξυπνα» δίκτυα – Η ΕΥΔΑΠ περνά στην εποχή της βιώσιμης διαχείρισης και του ψηφιακού μετασχηματισμού
Η ανάγκη για έξυπνες, βιώσιμες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις στο σύστημα ύδρευσης δεν είναι πλέον μία απλή επιλογή ενός εκσυγχρονισμένου...
Αρχείο ΕΥΔΑΠ ΚΕΛ Ψυτάλλειας
Η υπογεννητικότητα μαστίζει τα παραμεθόρια νησιά – «Ωρολογιακή βόμβα» η έλλειψη νέων
Στον Άη Στράτη, το πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας, το νηπιαγωγείο παραμένει κλειστό επί τρία χρόνια - Στο Δημοτικό φοιτούν μόλις δύο παιδιά, και στο Γυμνάσιο-Λύκειο άλλοι 14 μαθητές.
Το νησί του Άη Στράτη
Ψάχνουν τα κινητά και τα μυστηριώδη ταξίδια του καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή - Στη ΓΑΔΑ ο σύντροφος της οικονομολόγου
Τα παιδιά σε μια προσπάθεια να προστατευτούν δεν έχουν μάθει ακόμα για τη δολοφονία του πατέρα τους, καθώς η μητέρα τους προσπαθεί μέσω του παιδοψυχολόγου να τα προετοιμάσει για όλα όσα έχουν συμβεί
Ο 43χρονος Πολωνός καθηγητής που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή 6