Ελλάδα

Φωτιές στην Αττική: Τι θα γίνει με την ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Βαρνάβα βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ, όπου μαίνεται η πυρκαγιά μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Στο μεταξύ από χθες το βράδυ έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή του Καλάμου.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Καλάμου, παρά τον μεγάλο αριθμό καμένων στύλων, αγωγών και μονωτήρων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε ετοιμότητα και αποκατέστησαν άμεσα τις ζημιές στο δίκτυο.

Στην περιοχή του Βαρνάβα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της φωτιάς συνεχίζονται, με τα συνεργεία της εταιρείας να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσουν σε αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο, αμέσως μόλις καταστεί δυνατή η πρόσβασή τους στην πληγείσα περιοχή. 

Για τις περιοχές της Ζακύνθου, όπου επίσης εκδηλώθηκαν σοβαρές πυρκαγιές, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αποκαταστήσει πλήρως την ηλεκτροδότησή τους από χτες, πλην μεμονωμένων εγκαταστάσεων στις οποίες η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.  

«Το σύνολο των τεχνικών συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκεται σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να παρέμβει άμεσα στις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο, αμέσως μόλις αυτό καταστεί δυνατό», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.  

Διευκρινίζεται, ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρατηρούνται σε περιοχές όπου έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, οφείλονται αφενός στην επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ κατά πάγια τακτική, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς πλησίον του δικτύου του, προχωρά άμεσα στη διακοπή της ηλεκτροδότησης των σχετικών γραμμών προκειμένου να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια οι ρίψεις νερού από το Πυροσβεστικό Σώμα και αφετέρου στις ζημιές που προκαλούνται στο Δίκτυο από τη φωτιά (πχ κάψιμο στύλων).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 10
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων
Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: Στην άκρη τα τρακτέρ, ανοιχτές οι λωρίδες κυκλοφορίας, νέα σύσκεψη έως την Κυριακή
Τα οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν διαδρομή μέσω της πόλης της Λάρισας, από την παλαιά εθνική οδό, και στη συνέχεια επανέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον κόμβο της Γυρτώνης
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
7