Πολιτική

Βαρουφάκης: Έκανε τον Σόιμπλε t-shirt μια μέρα μετά τις εκλογές

Βράδυ Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2017. Πάτρα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει μπροστά σε κοινό που έχει συγκεντρωθεί για την εκδήλωση του DIEM25 στο θέατρο Royal.

Είναι η επομένη των γερμανικών εκλογών. Ακόμα τα σενάρια για την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  από το υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν φουντώσει για τα καλά.

Έτσι, κανείς δεν δίνει σημασία στο t-shirt που φοράει ο Γιάνης Βαρουφάκης και με το οποίο στέλνει μήνυμα στον άσπονδο φίλο του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

yanis

Ο Σόιμπλε έγινε t-shirt

Το t-shirt δείχνει έναν άνδρα σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο να πατάει έναν άλλο άνδρα που είναι ξαπλωμένος στο έδαφος.

Και γράφει: «It’s the economy stupid», δηλαδή «Είναι η οικονομία ηλίθιε!»

yanis

Την φράση αυτή είχε πει πρώτος ο σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, Τζέιμς Καρβιλ στον Τζωρτζ Μπους το 1992.

Ο Βαρουφάκης είχε ισχυριστεί ότι την ίδια φράση του είχε πει σε συνάντησή τους ο Σόιμπλε όταν ήταν και ο ίδιος υπουργός Οικονομικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος