Πολιτική

Στα δικαστήρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για να διαπιστώσει τις πραγματικές συνθήκες της δικαστικής λειτουργίας βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την επίσκεψή του στα δικαστήρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αρχικά το γραφείο πολιτικών ένδικων μέσων. Ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τον τρόπο που εξυπηρετείται σε καθημερινή βάση το κοινό.

Όπως μετέφερε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο προϊστάμενος του τμήματος, οι αλλαγές στο σύστημα λειτουργίας, αντί να επιταχύνουν το χρόνο εξυπηρέτησης πολιτών και δικηγόρων, κατέστησαν τη διαδικασία πιο χρονοβόρα. Ανέφερε, συγκεκριμένα ότι, με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, απαιτείται τριπλάσιος χρόνος για να «περαστεί» ο ίδιος αριθμός δικογράφων.

DIKM DIKM

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις υπόλοιπες υπηρεσίες εξυπηρέτησης δικηγόρων και κοινού, όπου, ενημερώθηκε για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Συζήτησε με αρκετούς δικηγόρους, οι οποίοι του εξήγησαν αναλυτικά ότι περνούν πολλές ώρες στις ουρές αναμονής και έρχονται αντιμέτωποι με σωρεία γραφειοκρατικών προβλημάτων στην άσκηση του έργου τους. Διαπίστωσε τον πολύ μεγάλο αριθμό εκκρεμών υποθέσεων που είναι αναρτημένες στα πινάκια, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις δικαστικές αίθουσες με ουσιώδεις ελλείψεις όπως η απουσία κλιματισμού.

Στο κτίριο όπου λειτουργεί η Εισαγγελία Άσκησης Ποινικών Διώξεων, τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος. Τον ενημέρωσε για τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε προσωπικό, ενώ επεσήμανε την ανάγκη επίσπευση στην απονομή της Δικαιοσύνης, καθώς «βαλτώνουν» πολλές χιλιάδες υποθέσεις. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα δικαστήρια λειτουργούν στηριζόμενα στο φιλότιμο των υπαλλήλων, που δουλεύουν υπερωρίες τα απογεύματα και δεν πληρώνονται.

DIKM DIKM

Στο κτίριο όπου λειτουργεί η διοίκηση του Πρωτοδικείου, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης κ. Ελευθέριο Γεωργίλη, καθώς και με εκπροσώπους των επιμελητών στην Εισαγγελία.

Στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με πολίτες για το επίπεδο των υπηρεσιών, ενώ ένας νέος δικηγόρος του είπε ότι «κανένας Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει έρθει ποτέ να δει από κοντά πως λειτουργούν τα δικαστήρια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για υποκλοπές: «Η αντιπολίτευση θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μετρήσιμη βελτίωση σε μισθούς και απασχόληση, ενώ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επεσήμανε ότι «δε θα κάνουμε το δικαστήριο στα τηλεοπτικά παράθυρα»
Παύλος Μαρινάκης
16
Μεταναστευτικό: Αυστηρότερες διαδικασίες με screening, ταχύτερη εξέταση αιτήσεων και στενότερη σύνδεση ασύλου – επιστροφών
Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου – Αιχμές Πλεύρη κατά ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς για τη στάση τους στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Κρήτη
ΠΑΣΟΚ: Με ομιλία Ανδρουλάκη ανοίγει την Παρασκευή το 4ο Τακτικό Συνέδριο, παρεμβάσεις από Παπανδρέου και Βενιζέλο – Το αναλυτικό πρόγραμμα
Το τριήμερο 27 έως 29 Μαρτίου στο Παλαιό Φάληρο θα κινηθεί σε άξονες προγράμματος, οργανωτικής ανασυγκρότησης και πολιτικής στρατηγικής, με παρεμβάσεις Παπανδρέου και Βενιζέλου το Σάββατο και την εκλογή νέων οργάνων να κλείνει τις εργασίες
Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνυμα ενότητας από τον Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Να ξεχωρίζουμε τα σοβαρά ενός κόσμου που αλλάζει από τα μικρά του κομματικού μικρόκοσμου
Ο πρωθυπουργός, από το υπουργικό συμβούλιο, συνέδεσε τη διεθνή αστάθεια με την ανάγκη εσωτερικής συνοχής, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει παρούσα σε όλα τα διπλωματικά μέτωπα
Κυριάκος Μητσοτάκης