Πολιτική

Μπακογιάννης: Και 50% να πάρει η ΝΔ στις εκλογές δεν φτάνει

«Και 50% να πάρει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, πάλι δεν φτάνει. Την επόμενη μέρα θα χρειαστεί να δημιουργήσει ευρύτερα πεδία κοινωνικής συνεννόησης, συνεργασίας και συναίνεσης» λέει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης  σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η νίκη στις εκλογές δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, χρειάζεται διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός πέρα από διχαστικές λογκές.

«Αυτός είναι ο νόμος της ανάγκης, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Επιμένω στην ανάγκη ενός νέου διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού. Μιας νέας κοινωνικής συνθήκης που θα ξεπεράσει τις διχαστικές λογικές του τύπου “ο θάνατος σου, η ζωή μου”» ανέφερε.

Σε ερώτηση σχετική με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, απαντά: «Αυτή η συζήτηση έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Τα διλήμματα ήταν ξεκάθαρα, όπως και τα διακυβεύματα. Ο Κυριάκος εξελέγη πρώτος και ο φίλος μου ο Άδωνις τέταρτος. Μην ξεχνάτε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά μια μεγάλη λαϊκή παράταξη η οποία οφείλει να εκφράσει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων. Όλοι χωράνε και όλοι έχουν ρόλο».

Σε ερώτηση δε για το αν στις επόμενες εκλογές μετακινηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή απαντά ότι «μετά από επτά χρόνια στην αυτοδιοίκηση παραμένω αθεράπευτα ερωτευμένος με την δουλειά μου». Όσο για το ότι ορισμένοι τον “βλέπουν” σαν μελλοντικό αρχηγό της ΝΔ λέει: «Ας βλέπει ο καθένας ό,τι θέλει. Κρατήστε μόνο ότι δεν βλέπουμε αναγκαστικά όλοι τα ίδια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιχείρηση επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης μέσω ΔΕΘ – Πακέτο μέτρων ακόμα και 2 δισ. ευρώ
Με τις ανακοινώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκπέμψει ένα μήνυμα επανεκκίνησης και παράλληλα ένα μήνυμα ότι η επιστροφή του μερίσματος στους πολίτες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση
O Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το «πακέτο» της ΔΕΘ: Στο τραπέζι ρυθμίσεις για ενοίκια, φορολογία και «προσωπική διαφορά» συνταξιούχων
Ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα», όπως και για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 135