Κόσμος

Ο Μπαράκ Ομπάμα επέστρεψε στην πολιτική – Πανικός στη συγκέντρωση

Διακοπές τέλος για τον πρώην πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αποφάσισε να επανέλθει στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ.

Ουσιαστικά η επάνοδος του Μπαράκ Ομπάμα στην πολιτική έγινε χθες και μάλιστα με καταγγελίες.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι περίμεναν στην ουρά στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Ομπάμα.

Ο πρώην “πλανητάρχης” είχε πάει για να στηρίξει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τη θέση του κυβερνήτη της Πολιτείας, τον Ραλφ Νόρθμαν.

Πολλοί νέοι και πολλοί Αφροαμερικανοί ήταν μεταξύ των παρευρισκόμενων, Κάποιοι φορούσαν μπλουζάκια με το πρόσωπο του Ομπάμα.

«Χρειαζόμαστε έναν νέο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και πιστεύω ότι ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα μπορεί να γίνει αυτός ο ηγέτης», σχολίασε η Νάνσι Άτκινς, μια Αφροαμερικανίδα.

Ο 56χρονος Ομπάμα, φορώντας κοστούμι αλλά όχι γραβάτα, κάλεσε τους ψηφοφόρους της Βιρτζίνια να πάνε να ψηφίσουν «για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη αυτή την όμορφη χώρα και τον κόσμο».

«Αν για να κερδίσουμε μια εκστρατεία πρέπει να διχάσουμε τον πληθυσμό, τότε δεν θα είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε», σχολίασε ο Ομπάμα, σε μια προφανή αναφορά στην προεκλογική εκστρατεία του διαδόχου του.

«Οι αξίες μας είναι στο πιο υψηλό επίπεδο όχι όταν μειώνουμε τους ανθρώπους, αλλά όταν προσπαθούμε να υψώσουμε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ, μια πόλη της Βιρτζίνια όπου μια νεαρή γυναίκα παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από έναν ακροδεξιό στη διάρκεια αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

Νωρίτερα ο Ομπάμα είχε συμμετάσχει σε μια άλλη προεκλογική εκστρατεία στο Νιου Τζέρσεϊ για να στηρίξει επίσης τον υποψήφιο κυβερνήτη των Δημοκρατικών Φίλιπ Μέρφι.

«Η τρέχουσα πολιτική (…) πιστεύαμε ότι είχαμε τελειώσει με αυτά εδώ και καιρό (…) Οι άνθρωποι έχουν καθυστερήσει 50 χρόνια! Είμαστε στον 21ο αιώνα και όχι στον 19ο…», σχολίασε.

Οι εκλογές για τους κυβερνήτες σε αυτές τις δύο Πολιτείες θα πραγματοποιηθούν στις 7 Νοεμβρίου, ένα χρόνο μετά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID