Κόσμος

“Κόντρα” ΗΠΑ – Βενεζουέλας: Κυρώσεις σε βάρος 10 αξιωματούχων και υπουργών

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε ακόμη δέκα αξιωματούχους της Βενεζουέλας, ανάμεσά τους αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης, που σύμφωνα με την Ουάσιγκτον βοήθησαν τις προσπάθειες του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να υπονομεύσει το δημοκρατικό καθεστώς στη χώρα.

«Αυτά τα άτομα συνδέονται με υπονόμευση εκλογικών διαδικασιών, λογοκρισία μέσων ενημέρωσης, ή διαφθορά σε επισιτιστικά προγράμματα της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το αμερικανικό υπουργείο.

Στις 15 Οκτωβρίου διεξήχθησαν στην λατινοαμερικανική χώρα εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειακών κυβερνητών.

Ο κατάλογος των αξιωματούχων περιλαμβάνει ονόματα όπως τον Χούλιαν Ροντρίγκεζ Ντίαζ, πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ιταλία, τον νέο υπουργό Πολιτισμού Ερνέστο Εμίλιο Βιγιέγκας, τον υπουργό αστικής Γεωργίας Φρέντι Μπερνάλ Ροζάλες και τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών, Μανουέλ Φερνάντεζ Μελέντεζ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν