Οικονομία

12 δόσεις: Αδειάζει Αντωνοπούλου το υπουργείο Οικονομικών

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο να πληρώνονται όλοι οι φόροι σε 12 δόσεις. Κάτι που είχε αφήσει ανοικτό νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

Όπως είχε δηλώσει η κα Αντωνοπούλου, «το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο».

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι: «Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων».

Ειδικότερα σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το Υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
4 «μνηστήρες» για την Ακτή Βουλιαγμένης - Κατατέθηκαν οι προσφορές για μακροχρόνια μίσθωση
Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εκμίσθωση, για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 10 έτη, της μοναδικής διαθέσιμης προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση οργανωμένης παραλίας στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Η Ακτή Βουλιαγμένης
Παπαθανάσης: Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης στα 22,4 δισ. ευρώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε και στην πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις απορρόφησης μεταξύ των 27 κρατών - μελών της ΕΕ.
Ο Νίκος Παπαθανάσης
ΑΑΔΕ: Παράταση έως τις 1.5.2026 για την έναρξη της Α’ φάσης ψηφιακού δελτίου αποστολής για τους ελαιοπαραγωγούς
Η νέα ημερομηνία που ανακοίνωσε το υπουργείο και η ΑΑΔΕ διευκολύνει τους ελαιοπαραγωγούς – αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, προσφέροντάς τους περισσότερο χρόνο προετοιμασίας
REUTERS
Κύκλοι υπουργείου Ενέργειας: Δικαίωση Μητσοτάκη η πρόταση της Κομισιόν για αναβάθμιση των ενεργειακών υποδομών με σκοπό τη μείωση των λογαριασμών και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας
Η ραχοκοκαλιά του ευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος, η υποδομή δικτύων, θα εκσυγχρονιστεί και θα επεκταθεί ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό της
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης