Ελλάδα

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά και εκπτώσεις

Άρχισε η περίοδος χειμερινών εκπτώσεων, ενώ αυτήν την Κυριακή 14 Ιανουαρίου τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά. Τι ισχύει αναλυτικά.

Ξεκίνησαν σήμερα 8 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις 2018. Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι καταναλωτές.

Κυριακή ανοιχτά μαγαζιά και χειμερινές εκπτώσεις 2018

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ολοκληρωθούν στις 28 Φεβρουαρίου. Την πρώτη Κυριακή 14 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά, προαιρετικά, με ωράριο από τις 11:00 έως τις 20:00. Σημειώνεται ότι οι έμποροι και οι καταστηματάρχες αναμένουν την περίοδο των εκπτώσεων προσβλέποντας σε τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωτική η διπλή αναγραφή παλαιάς και νέας τιμής με την έκπτωση, καθώς επίσης και το ποσοστό της έκπτωσης.

Οι καταστηματάρχες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις τους, καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του Εμπορικού Συλλόγου οι κυρώσεις είναι αυστηρές.

Σε ότι αφορά τους καταναλωτές η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) και ο Εμπορικός Σύλλογος, με ενημερωτική εγκύκλιο τους ,θέτουν κανόνες για τη σωστή αξιοποίηση των εκπτώσεων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαία η σωστή ενημέρωση και γνώση της αγοράς και των ευκαιριών όπου υπάρχουν, καθώς και η λελογισμένη κίνηση αγορών ανάλογα με τον οικονομικό προϋπολογισμό και τις οικογενειακές ανάγκες κάθε νοικοκυριού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
2