Ελλάδα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες! Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Άκρως χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα (22.01.2018) με νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι το μεσημέρι - απόγευμα στις Κυκλάδες, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και μέχρι το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

 

Ο καιρός θα έχει μέχρι και χιονιά έως το μεσημέρι στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ στα πελάγη. Θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα η πρόβλεψη για τη Δευτέρα (22.01.2018)

Αττική

καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά της Πάρνηθας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

άνεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Γρήγορη βελτίωση.

άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι γρήγορα σε 6 με 8 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 03 έως 07 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα νωρίς το πρωί στη Θράκη. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 300-400 μέτρα) μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 00 έως 08 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορη βελτίωση.

άνεμοι: αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο ιόνιο βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Χιονιά στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (από τα 500 μέτρα) και της κεντρικής Στερεάς μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

άνεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη και νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και μέχρι το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στην Ιεράπετρα: Τιτάνια η μάχη με τις φλόγες – 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων, απομακρύνθηκαν 5.000 τουρίστες
Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή μέχρι το πρωί της Παρασκευής - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ιεράπετρα
Πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Ιεράπετρα
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 8
Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή - Στους 42°C θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα
Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στη Χαλκίδα θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου
Άνθρωποι στην παραλία
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ιεράπετρα που καίει σε τρία μέτωπα: Στη μάχη από το πρωί τα εναέρια μέσα - Στα 8 χιλιόμετρα επεκτείνεται ο πύρινος εφιάλτης
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης - Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή - Στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας φιλοξενήθηκε κόσμος
Φωτιά Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 33 λεπτά
11