Πολιτική

Ήρθαν οι Τούρκοι για τους 8! – Συναντήσεις αξιωματούχων με Κοντονή

- Στην Ελλάδα βρίσκεται αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον Yφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ - Η τουρκική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης - Κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι «η δυνατότητα πραγματοποίησης της δίκης των 8 Τούρκων αξιωματικών στη χώρα μας»

Στο προσκήνιο και πάλι η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Ήδη στην Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον Yφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι «η δυνατότητα πραγματοποίησης της δίκης των 8 Τούρκων αξιωματικών στη χώρα μας».

Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται: «Έφτασε σήμερα στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον Yφυπουργό κ. Μπιλάλ Ουτσάρ. Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με ομάδα εργασίας του Υπουργείου με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπασπύρου για ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΔΔΑΔ. Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής θα δεχτεί εθιμοτυπικά τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπιλάλ Ουτσάρ».

Υπενθυμίζεται οτι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, είχε δηλώσει οτι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, που κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση ως πραξικοπηματίες μπορούν να δικαστούν από ελληνικό δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού μας Κώδικα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κατατεθεί μήνυση εναντίον τους από τη γείτονα χώρα, η οποία θα εξεταστεί από Έλληνα δικαστικό λειτουργό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ακολουθούμε έναν σχεδιασμό ο οποίος με προσήλωση και επιμονή αποδίδει»
Τα 164 οχήματα αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού
Κυριάκος Μητσοτάκης
20
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Δούκα: Ποιες οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο προεδρικό περιβάλλον  ανέφεραν, πάντως, ότι με όσα λέει ο Χάρης Δούκας υπονομεύει  τις προσπάθειες συσπείρωσης που γίνονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας 9
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης 2
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον ΟΗΕ μετά τη Ρηματική Διακοίνωση και τον χάρτη – πρόκληση της Λιβύης
Ο νέος προκλητικός χάρτης που κατέθεσε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον οποίο οριοθετεί με συντεταγμένες την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης έως τις ακτές της Κρήτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» ως… «εντολέα» την Τουρκία
Ο χάρτης που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ 4