Οικονομία

Λαγκάρντ: Οι συντάξεις στην Ελλάδα ήταν πολύ υψηλές και έπρεπε να ρυθμιστούν

Για υπερβολικά μεγάλες συντάξεις στην Ελλάδα έκανε λόγο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Νταβός της Ελβετίας.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι συντάξεις απείχαν υπερβολικά από τις αντίστοιχες των εταίρων της και αυτό ίσχυε για όλες, μεσαίες, μεγάλες και μικρές», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Ήταν πολύ υψηλές και οι Έλληνες έπρεπε να το ρυθμίσουν. Η περικοπή υφιστάμενων συντάξεων είναι ένα δύσκολο πολιτικό δίλημμα. Ποιο είναι το απαραίτητο όριο για το δίχτυ ασφάλειας και ποιό είναι το κατώφλι πέρα από το οποίο προστατεύονται πραγματικά οι συντάξεις;», αναρωτήθηκε η Λαγκάρντ.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Maurice Obstfeld, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα “Die Zeit” τόνισε ότι δεν έχει εκπληρωθεί ο όρος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Η προσδοκία ήταν ότι θα δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο νέο δάνειο στην Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι καταγράφει επαρκείς προόδους στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της προχωρήσουν σε επαρκείς ελαφρύνσεις του χρέους ώστε να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Ο τελευταίος τουλάχιστον όρος δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου 2026 η καταβολή της ειδικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ
Με την τροπολογία εισάγεται ειδική ρύθμιση σχετικά με την ολοκλήρωση των αιτήσεων για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με καύσιμο πετρέλαιο από συστήματα θέρμανσης φυσικού αερίου στον οικιακό τομέα στις περιοχές μετάβασης
Αγρότες
Εορταστικό ωράριο 2025: Ξεκίνησε σήμερα σε Αθήνα και Πειραιά – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Η Αθήνα και ο Πειραιάς ξεκινούν σήμερα το εορταστικό ωράριο, ενώ στη Θεσσαλονίκη ξεκινά το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά και τρεις Κυριακές του Δεκέμβρη
Banner von with a blurry side against a Christmas tree for Christmas at a shopping center
Στο κατώφλι της προεδρίας του Eurogroup η Ελλάδα με υποψήφιο τον Κυριάκο Πιερρακάκη – Ποια είναι η διαδικασία και οι προκλήσεις σε περίπτωση νίκης
Μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους που βρίσκεται στο γραφείο της οδού Νίκης, επιχειρεί να μετακινηθεί στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης