Κόσμος

Στεφάνι του Πούτιν στο Στάλινγκραντ για την επέτειο της μεγάλης μάχης

Στεφάνι κατέθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον "τύμβο του Μαμάεφ" στο Στάλινγκραντ, που είναι αφιερωμένος στην μεγάλη μάχη του έληξε στις 2 Φεβρουαρίου του 1943. Πλέον η πόλη ονομάζεται "Βόλγκογκραντ", ωστόσο τις μέρες της επετείου παίρνει ξανά την παλιά της ονομασία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τα 75 χρόνια από την νικηφόρα έκβαση της μάχης του Στάλινγκραντ, επισκέφθηκε το μνημείο των πεσόντων.

για να αποτίσει φόρο τιμής στην μνήμη τους. Ο πρόεδρος Πούτιν κατέθεσε στεφάνι στο σημείο όπου βρίσκεται η αιώνια φλόγα στην αίθουσα της δόξας και τήρησε ενός λεπτού σιγή.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον τάφο όπου έχει ταφεί ο στρατάρχης Βασίλι Τσούικοφ, ο οποίος στην μάχη του Στάλινγκραντ ήταν διοικητής της 68ης στρατιάς η οποία διακρίθηκε στην άμυνα του Στάλινγκραντ, και συνομίλησε με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο μνημείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι