Πολιτική

Κουρουμπλής: Καμία σχέση με την πραγματικότητα η προσπάθεια συσχέτισής μου με τη Novartis

Τη δική του απάντηση για το θέμα της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση Novartis δίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής!

«Καμία σχέση με την πραγματικότητα» δεν έχει η προσπάθεια ορισμένων να συσχετίσουν το όνομά μου με το σκάνδαλο Novartis, δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο κ. Κουρουμπλής.

Τονίζει μάλιστα ότι η παρουσία του στην επίμαχη συνάντηση περιελάμβανε 17 επιχειρηματίες, όπως «επιβεβαιώνει και το European Business Review» που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Κουρουμπλής: Δεν θέλω να τους εκθέσω αλλά…

«Τις τελευταίες ήμερες ορισμένοι ανέφεραν το όνομα μου προσπαθώντας να το συσχετίσουν με το σκάνδαλο της Novartis. Δεν θέλω να τους εκθέσω αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ενοχοποιείται κάποιος επειδή παρέστη σε συνάντηση με 17 επιχειρηματίες, κάτι μάλιστα που επιβεβαιώνει και το European Business Review που έκανε την διοργάνωση της εκδήλωσης», αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής παραθέτει επιστολή του αρχισυντάκτη του περιοδικού EBR, Ν. Πίτερ Κράμερ, σύμφωνα με την οποία, «ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, που υπηρετούσε ως υπουργός Υγείας εκείνο το διάστημα, ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση «Thinking Forward Event» που οργανώθηκε από το περιοδικό European Business Review στις 30 Απριλίου 2015, από τις 08:30 έως τις 10:30, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» στην Αθήνα».

Ο κ. Κράμερ σημειώνει επίσης ότι «μεταξύ άλλων συμμετεχόντων, που εκπροσωπούσαν διάφορους τομείς της ελληνικής βιομηχανίας, ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος εκπροσωπούσε εκείνο το διάστημα τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας».

Τέλος, στην επιστολή του κ. N. Peter Kramer, που εμπεριέχει συνημμένο κατάλογο συμμετεχόντων, αναφέρεται ότι «το κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα μηνύματα Μητσοτάκη και Μακρόν και η «μπετόν αρμέ» αδιαπραγμάτευτη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής
Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν και οι δύο ηγέτες στο άρθρο 42 παράγραφος 7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προβλέπει αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή μεταξύ κρατών-μελών σε περίπτωση επίθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
Γαλλικά ΜΜΕ: «Στην Αθήνα ο Μακρόν, επανεκκινεί τη στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας – Ελλάδας»
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δηλώσεις των δύο ηγετών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα όσα ανέφεραν για την ανάγκη επιστροφής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή
μακρον
Μητσοτάκης – Μακρόν: Αυτές ειναι οι δύο συμφωνίες που υπέγραψαν για την στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας
Η συμφωνία προβλέπει ακόμα καλύτερο συντονισμό με τη Γαλλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυροποιώντας τη θέση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αποφάσεις
Η στιγμή που ο Μακρόν και ο Μητσοτάκης υπογράφουν τις συμφωνίες 15
Μητσοτάκης: Πρότυπο για την Ευρώπη η ελληνογαλλική συνεργασία – Μακρόν: Η Ελλάδα είναι μοντέλο οικονομικής προόδου
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα «Κίμων» και την υπογραφή των συμφωνιών Ελλάδας - Γαλλίας στο Μέγαρο Μαξίμου, Μητσοτάκης και Μακρόν απευθύνουν χαιρετισμό στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ
Εμανουέλ Μακρόν και Κυριάκος Μητσοτάκης 12