Κόσμος

Φλόριντα: Επέστρεψαν στο σχολείο οι καθηγητές του “αιματοβαμμένου” λυκείου του Πάρκλαντ

Στο σχολείο επέστρεψαν οι καθηγητές του Λυκείου Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας που παραμένει κλειστό από τις 14 Φεβρουαρίου, όταν ο 19χρονος μακελάρης σκόρπισε τον όλεθρο σκοτώνοντας 17 μαθητές και καθηγητές. Την ίδια στιγμή ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ παρουσίασε σήμερα την πρότασή του για ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία αλλά και των ελέγχων για την αγορά όπλων.

Ο Σκοτ είπε ότι θα συνεργαστεί με τους νομοθέτες της Πολιτείες κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες με στόχο να αυξηθεί στα 21 το όριο ηλικίας (από 18 σήμερα) για όσους θέλουν να αγοράσουν οποιουδήποτε τύπου όπλο στη Φλόριντα. Θα διατηρηθούν κάποιες εξαιρέσεις μόνο για τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς.

Ο κυβερνήτης είπε επίσης ότι θα τροποποιήσει τον νόμο ώστε “να καταστεί ουσιαστικά αδύνατον για όποιον έχει ψυχολογικά προβλήματα να χρησιμοποιεί όπλα”. Θέλει επίσης να απαγορευτεί η πώληση των υποκόπανων ανάδρασης (“bump stock”), που μετατρέπουν τα ημιαυτόματα όπλα σε αυτόματα, ικανά να βάλουν εκατοντάδες σφαίρες το λεπτό.

Ο Σκοτ, ο οποίος έχει στηριχθεί από την National Rifle Association (NRA-το πανίσχυρο λόμπι των υποστηρικτών της οπλοκατοχής) ζήτησε επίσης να υπάρχει υποχρεωτικά ένας αστυνομικός σε κάθε σχολείο και να γίνονται επίσης υποχρεωτικά ασκήσεις στους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό για το πώς θα αντιμετωπίζουν περιστατικά με ενόπλους στα σχολεία.

Επέστρεψαν στο λύκειο οι καθηγητές

Σήμερα, για πρώτη φορά, οι καθηγητές επέστρεψαν στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας που παραμένει κλειστό από τις 14 Φεβρουαρίου. “Ανυπομονούν να γυρίσουν πίσω για να βρίσκονται με τα παιδιά. Παρηγορούν ο ένας τον άλλον”, σχολίασε ο σχολικός επιθεωρητής Ρόμπερτ Ράντσι.

Κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς περπατούσαν αργά στον χώρο, κοιτάζοντας τα λουλούδια και τα αυτοσχέδια μνημεία για τα θύματα της σφαγής. Μια γυναίκα δεν άντεξε και έπεσε στα γόνατα κλαίγοντας.

Οι επιστάτες του σχολείου το έχουν καθαρίσει και έφτιαξαν τα σπασμένα παράθυρα. Ωστόσο, το κτίριο όπου έγινε το μακελειό θα παραμείνει κλειστό, τόνισε ο Ράντσι ο οποίος έχει προτείνει να το κατεδαφίσουν και να ανεγείρουν στη θέση του ένα μνημείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Ουάσινγκτον – Δείτε βίντεο από το κακόγουστο λογοπαίγνιο
Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες - Την Πέμπτη εκτελέστηκαν 2 θανατοποινίτες σε Τέξας και Αλαμπάμα, ο ένας με εισπνοή αζώτου – μέθοδο που ειδικοί του ΟΗΕ χαρακτηρίζουν μορφή βασανιστηρίου
Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ενδέχεται να αναλάβει ρόλο στη διακυβέρνηση της μεταπολεμικής Γάζας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το Ινστιτούτο Τόνι Μπλερ συμμετείχε σε πρόγραμμα με στόχο την εκπόνηση σχεδίου για την μεταπολεμική Γάζα διαβεβαιώνοντας πως σε αυτά τα σχέδια δεν περιλαμβάνεται ο εκτοπισμός των Παλαιστίνιων
Τόνι Μπλερ
Ο Μερτς θέλει να δώσει δάνειο 140 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά κεφάλαια
Ο Γερμανός καγκελάριος καλεί την ΕΕ να χρησιμοποιήσει περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας τα οποία έχουν «παγώσει» μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Ο Φρίντριχ Μερτς 1
Η Μεγάλη του Γένους Σχολή μετακομίζει σε άλλο κτίριο στην Κωνσταντινούπολη λόγω έργων ενίσχυσης στατικότητας 
Η απόφαση προβλέπει την κτιριακή ενίσχυση και κάποιες επιδιορθώσεις, εργασίες που πρέπει να γίνουν απρόσκοπτα χωρίς την παρουσία μαθητών, καθηγητών και λοιπού προσωπικού εντός του κτιρίου
Η Μεγάλη του Γένους Σχολή