Πολιτική

Θέμα ωρών ο “μίνι” ανασχηματισμός – Ποιοι “βλέπουν” την έξοδο

- Εξελίξεις στην κυβέρνηση το επόμενο 48ωρο - Σοβαρό το ενδεχόμενο να γίνει αύριο, Τετάρτη (28.02.2018) ο ανασχηματισμός και την Πέμπτη η ορκωμοσία - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για... αποχώρηση και ποιοι αναμένεται να μετακινηθούν

Σημαντικές εξελίξεις για την κυβέρνηση αναμένονται μέσα στο επόμενο 48ωρο. Ο ανασχηματισμός είναι πλέον βέβαιο ότι θα γίνει και το μόνο που απομένει είναι το πότε. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνει αύριο, Τετάρτη, με την ορκωμοσία να γίνεται μία ημέρα μετά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πηγές της κυβέρνησης τονίζουν πως ο ανασχηματισμός θα είναι “διορθωτικού χαρακτήρα” και ο κορμός της κυβέρνησης θα παραμείνει ως έχει.

Η παραίτηση Ζουράρι δεν αποτελούσε δομικό πρόβλημα στο κυβερνητικό σχήμα. Οι περιπτώσεις Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου ωστόσο αφήνουν δυο κενά σε Εργασίας και Οικονομίας τα οποία πρέπει άμεσα να καλυφθούν.

Για τη θέση του κ. Παπαδημητρίου, τα φαβορί είναι οι υφιστάμενοί του στο υπουργείο, Αλέξης Χαρίτσης και Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα ο Νίκος Παππάς.

Ερωτηματικό υπάρχει αναφορικά και με την θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανάληψη των καθηκόντων της από την Έφη Αχτσιόγλου και την Θεανώ Φωτίου.

Πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητά αντικαταστάτες για τους Γιάννη Μουζάλα και Λυδία Κονιόρδου. Τα ονόματα που θεωρούνται υποψήφια για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι αυτά του Δημήτρη Βίτσα και του Γιάννη Μπαλάφα. Στο υπουργείο Πολιτισμού, είναι πιθανό να πάρει τη θέση της κυρίας Κονιόρδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Πιθανό φαντάζει επίσης το σενάριο μετακίνησης του κ. Κουρουμπλή από το Υπουργείο Ναυτιλίας σε αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης με την θέση του να λαμβάνει πιθανότατα ο κ. Σαντορινιός.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
24
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης