Κόσμος

Πούτιν: «Έτσι, χυδαία και χοντροκομμένα μας εξαπάτησαν οι ΗΠΑ»

Οι ΗΠΑ με χονδροειδή και χυδαίο τρόπο εξαπάτησαν τη Ρωσία πριν από το πραξικόπημα στην Ουκρανία, εξιστορεί ο ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν στο νέο ντοκιμαντέρ του γνωστού δημοσιογράφου Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, που βγήκε στη δημοσιότητα.

Ο ρώσος πρόεδρος επιμένει κυρίως στα γεγονότα του Φεβρουαρίου 2014 στο Κιέβο και στο τι προηγήθηκε με την επίσκεψη των ΥΠΕΞ της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας που υπέγραψαν με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς και την ηγεσία της ουκρανικής αντιπολίτευσης ντοκουμέντο εξόδου από την κρίση χωρίς αιματοχυσία. Οι Αμερικανοί ως επιτηρητές ζήτησαν τη συνδρομή της Μόσχας προς εκτόνωση της κατάστασης.

Απευθύνθηκαν σε μας οι αμερικανοί εταίροι μας και μας παρακάλεσαν να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε ο Γιανουκόβιτς να μην κινήσει το στρατό και ότι η ίδια η αντιπολίτευση θα απελευθερώσει την πλατεία και τα δημόσια κτήρια που κατέλαβε και θα περάσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων για την εξομάλυνση της κατάστασης, αποκαλύπτει ο Πούτιν.

«Έδωσαν πλήρη υποστήριξη σε εκείνους που έκαναν το πραξικόπημα»

Το Κρεμλίνο συμφώνησε, ο πρόεδρος της Ουκρανίας επίσης συμφώνησε να μην υπάρξει εκτροπή και «ένα 24ωρο αργότερα έγινε κρατική ανατροπή», εξηγεί ο Πούτιν. Και όμως, τονίζει ο ρώσος ηγέτης, δεν μας είπαν κουβέντα, δεν επιχείρησαν καν να εξηγήσουν ότι τάχα έτσι εξελίχτηκαν τα πράγματα και θα επιδιώξουμε να τα φέρουμε πάλι στην έννομη τάξη. Ούτε λέξη, αντίθετα έδωσαν πλήρη υποστήριξη σε εκείνους που έκαναν το πραξικόπημα! Έτσι, χυδαία και χοντροκομμένα μας εξαπάτησαν.

Ουσιαστικά η Αμερική έκανε με τα ίδια της τα χέρια το πραξικόπημα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να στηρίζει την τωρινή εξουσία στο Κιέβο. Με τον τρόπο αυτό η Ουάσιγκτον έχει οδηγηθεί η ίδια σε αδιέξοδο, καταλήγει ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση