Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά πρώτη με διαφορά εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία, όπως έδειξε και η νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MARC.

Τα ευρήματα της μέτρησης, την οποία πραγματοποίησε για λογαριασμό της εφημερίας “Πρώτο Θέμα”, έδειξαν πως η ΝΔ συγκεντρώνει το 28,9 % στην πρόθεση ψήφου (επί των εγκύρων) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 18,6.

Με λίγα λόγια υπάρχει μια διψήφια διαφορά, της τάξεως των 10,1 μονάδων. Την ίδια στιγμή η Βουλή εμφανίζεται και πάλι να είναι πεντακομματική.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής (8%), ακολουθεί η Χρυσή Αυγή (7,3%) και πέμπτο είναι το ΚΚΕ (6,4%).

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.dimoskopisi

Δυσπιστία για Σκοπιανό και Ελληνοτουρκικά

Την ίδια στιγμή οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, σε ποσοστό 60,1%, απαντούν πως η κυβέρνηση έκανε λάθη στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία. Το 69% επίσης φοβάται για ένα θερμό επεισόδιο με την γειτονική χώρα.

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό δυσπιστίας για το Σκοπιανό, αφού το 75% των ερωτηθέντων, θεωρεί πως δεν θα πρέπει να υπάρξει ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 5
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της πλήρους συμμόρφωσης με τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης