Ελλάδα

Έρχονται οι νέες ταυτότητες και με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα

Η Κομισιόν σχεδιάζει για όλες τις χώρες-μέλη νέες ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία. Οι χώρες μέλη καλούνται να τις… αποκτήσουν άμεσα.

Οι νέες ταυτότητες θα παρουσιαστούν σήμερα (17.04.2018) στις Βρυξέλλες. Εντάσσονται στις νέες προτάσεις για περισσότερη ασφάλεια στην Ευρώπη.

Περισσότερη ασφάλεια σε καιρό μόνιμης τρομοκρατικής απειλής, είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ΕΕ. Εδώ και πάνω από δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταθέτει προτάσεις για τη δημιουργία μιας «Ασφαλούς Ένωσης» με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό εν δυνάμει δραστών πολύ πριν πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι Ευρωπαίοι μπορούν να αισθάνονται πλέον πιο ασφαλείς λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων των αρχών ασφαλείας, της στενότερης συνεργασίας μεταξύ εθνικών υπηρεσιών, της καλύτερης δικτύωσης των βάσεων δεδομένων και των εντατικών ελέγχων στο διαδίκτυο. Πολλά ταμπού αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα έχουν πλέον καταρριφθεί. Η Ευρώπη είναι σήμερα πιο ασφαλής από ότι πριν μια διετία, γράφει η εφημερίδα Welt.

Νέες ταυτότητες… χθες

Η Κομισιόν παρουσιάζει νέα σχέδια, τα οποία οι 28 κυβερνήσεις των χωρών-μελών καλούνται να υιοθετήσουν το συντομότερο. Ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σχετικά στη γερμανική εφημερίδα Die Welt: «Θα πρέπει να αυξήσουμε τα προληπτικά μέτρα έτσι ώστε τρομοκράτες και εγκληματίες να μην είναι πλέον θέση να πραγματοποιήσουν χτυπήματα. Με άλλα λόγια, στόχος είναι να καταστήσουμε αδύνατη την πρόσβαση σε πλαστά έγγραφα, όπλα και εκρηκτικά και ταυτόχρονα να τους εμποδίσουμε να περνούν απαρατήρητοι τα σύνορά μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αθωώθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης μητέρα την οποία κατήγγειλαν τα παιδιά της για βασανιστήρια - Είχαν καταθέσει ψέματα στο δικαστήριο
Είχαν καταγγείλει ότι δέχονταν χτυπήματα με σκουπόξυλο και πλάστη από την μητέρα τους, όπως επίσης ότι τα βασάνιζε για να τα τιμωρήσει
Δικαστική αίθουσα
Προφυλακίστηκε ο 24χρονος για τη δολοφονία του 37χρονου στο Περιστέρι - «Ήταν η κακιά στιγμή»
Στην απολογία του, ενώπιον του ανακριτη, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι διαφωνήσει με το θύμα δύο μέρες πριν και πως εκείνο το βράδυ είχε πάει να τον βρει για να λύσουν τη διαφορά
Η στιγμή που φτάνει το περιπολικό στον τόπο του εγκλήματος και ξεκινάει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη 8