Κόσμος

Τα λεφτά φέρνουν μακροζωία! Οι πλούσιοι επενδυτές αναμένεται να φτάσουν τα… 100

Περισσότεροι από τους μισούς πλούσιους επενδυτές σε όλον τον κόσμο εκτιμάται ότι θα φθάσουν την ηλικία των 100 ετών, με σχεδόν δύο στους τρεις να σχεδιάζουν να εργαστούν για περισσότερα χρόνια, προκειμένου να είναι πραγματικά άνετη η συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η UBS Investor Watch, που αποτυπώνει τις απόψεις περισσότερων από 5.000 ατόμων με περιουσία τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια, έδειξε ότι 9 στους 10 προσαρμόζουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες και προχωρούν σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις για να χρηματοδοτήσουν την μακροημέρευσή τους.

Ωστόσο, περίπου ένας στους τέσσερις συμμετέχοντες, που προέρχονται από στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, δήλωσαν ότι δεν προχωρούν σε τέτοιες οικονομικές αλλαγές, γεγονός που υπογραμμίζει το έλλειμμα που υπάρχει σε ό,τι αφορά τον συνταξιοδοτικό σχεδιασμό σε δύο από τις σημαντικότερες οικονομίες στον κόσμο, καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, ιδιαίτερα μεταξύ των πλουσίων.

«Η ιδέα του να ζήσει κάποιος μέχρι τα 100 ίσως φαινόταν παράλογη μέχρι πρόσφατα. Τώρα, τείνει να γίνει κοινός τόπος», δήλωσε ο Νικ Τάκερ, επικεφαλής του βρετανικού τμήματος της UBS Wealth Management.

Ο Τάκερ δήλωσε ότι αυτοί που φιλοδοξούν να περάσουν τα 100 χρειάζονται να σχεδιάσουν για μια συνταξιοδότηση διάρκειας 30 ή 40 ετών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποκτούν και να προστατεύουν τον πλούτο τους σε όλες τις φάσεις της αγοράς και να αποφασίσουν πώς θα μοιράσουν τα χρήματά τους πιο αποτελεσματικά στους κληρονόμους τους.

Η προοπτική να ζήσουν περισσότερο και να κληροδοτήσουν μικρότερη περιουσία στους απογόνους τους ανησυχεί το 35% των συμμετεχόντων, σύμφωνα με τη UBS, ενώ το 62% δήλωσε ότι σχεδιάζουν να παραχωρήσουν μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας τους ενώ βρίσκονται ακόμα εν ζωή.

«Μέχρι να πεθάνουν, τα παιδιά τους πιθανόν να είναι 40, 50 ή 60 ετών. Ο πλούτος ίσως να μην είναι το ίδιο χρήσιμος σε αυτή τη φάση όσο όταν ήταν νεότεροι. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που βλέπουμε περιουσίες να μοιράζονται νωρίτερα, ή να δίδονται στα εγγόνια και όχι στα παιδιά», δήλωσε ο Τάκερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της Μελάνια μπροστά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα – Το άγγιγμα που σχολιάστηκε
Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον γάμο - διάρκειας 63 ετών - των γονιών του, σχολιάζοντας με χιούμορ τον δικό του με τη Μελάνια Τραμπ - «Αυτό το ρεκόρ δεν θα το φτάσουμε»
Τραμπ Μελάνια
Ο Αλβανός πολιτικός – μοντέλο Ίλι Πατσούκου που αποτελεί το «όνειρο κάθε γυναίκας» και έχει «ταράξει» τα social media
Ο Ίλι Πατσούκου συνεχίζει να διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική και δεν έχει ακολουθήσει ακόμα την καριέρα του μόντελινγκ όπως του προτείνουν πολλοί χρήστες
Ο Ίλι Πατσούκου
ΕΕ: Αναποτελεσματικό το σύστημα της Meta για την προστασία ανηλίκων στα social media
Η Meta φαίνεται ότι έχει αγνοήσει ευρέως γνωστές επιστημονικές αποδείξεις που δείχνουν ότι οι πιο νέοι είναι περισσότερο ευάλωτοι στις εν δυνάμει βλάβες που προκαλούνται από υπηρεσίες όπως το Facebook και το Instagram
Μαθητές με κινητά τηλέφωνα
Πιτ Χέγκσεθ: Έτοιμος να δώσει εξηγήσεις για τον πόλεμο στο Ιράν και να αντιμετωπίσει τα «καρφιά» των Δημοκρατικών
Βουλευτές και γερουσιαστές και των δύο κομμάτων έχουν επικρίνει την αμερικανική κυβέρνηση για την έλλειψη ενημέρωσης και τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου
χεγκσεθ