Ελλάδα

Τέσσερις φρεγάτες για το Πολεμικό Ναυτικό – Τι προβλέπει η συμφωνία

Οι δύο φρεγάτες FREMM έρχονται μέσα στο καλοκαίρι, πλήρως εξοπλισμένες και ετοιμοπόλεμες. Αυτά τα πλοία όμως δεν θα είναι τα μόνα. Το Πολεμικό Ναυτικό θα ενισχυθεί με τέσσερις φρεγάτες συνολικά.

Η είδηση ότι ως τον Αύγουστο θα έχουν ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό 2 φρεγάτες FREMM από τη Γαλλία επιβεβαιώθηκε πλήρως από τον υπουργό αναπληρωτή Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος συμπλήρωσε ότι είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχυθεί η δύναμη με ακόμη δύο πλοία.

Ο υπουργός δεν άφησε απλά ανοιχτό κάποιο ενδεχόμενο, μίλησε για ενίσχυση του στόλου με τέσσερα πλοία. Εκτός από τις δύο FREMM εξετάζεται η αγορά ακόμη δύο σκαφών τα οποία, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ είτε θα είναι του ιδίου τύπου, θα είναι και αυτά δηλαδή φρεγάτες FREMM, είτε μικρότερα σκάφη, ανάλογων ωστόσο δυνατοτήτων.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» στην ονοματοδοσία πάρκου σε «Γιάννης Μπουτάρης» από την Παμποντιακή Ομοσπονδία – «Οι δηλώσεις του προσέβαλλαν βαθιά την ιστορική μας μνήμη»
Οι θέσεις του πρώην δημάρχου «θίγουν ευθέως τη μνήμη ενός λαού που υπέστη διωγμούς, σφαγές και ξεριζωμό» αναφέρουν μεταξύ άλλων
Γιάννης Μπουτάρης