Κόσμος

Μαδούρο: Επίσκεψη στην Κούβα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ταξίδεψε την Παρασκευή στην Αβάνα για να συναντηθεί με τον νέο κουβανό ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ και να «επικυρώσει» μαζί του «τη συμμαχία» των δύο χωρών.

«Πάω στην Κούβα για μια επίσκεψη εργασίας, μια επίσκεψη αδελφοσύνης, για να εκφράσω αλληλεγγύη και υποστήριξη» στον Ντίας-Κανέλ, δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Η συνάντηση των δύο προέδρων θα επιτρέψει να «οραματιστούμε το μέλλον» και «πάνω απ’ όλα να επικυρώσουμε τη συμμαχία ανάμεσα στην Κούβα και στη Βενεζουέλα», πρόσθεσε.

Ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος διαδέχθηκε την Πέμπτη τους αδελφούς Φιδέλ και Ραούλ Κάστρο, η διακυβέρνηση των οποίων στη νήσο της Καραϊβικής διήρκεσε σχεδόν 60 χρόνια, δεσμεύτηκε να «συνεχίσει την επανάσταση της Κούβας σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή» αλλά και να «τελειοποιήσει τον σοσιαλισμό».

Η Κούβα και η Βενεζουέλα σύσφιξαν τις σχέσεις τους επί των ημερών του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες στην εξουσία (1999-2013), καθώς ο Τσάβες διατηρούσε στενή προσωπική σχέση με τον Φιδέλ. Το Καράκας προμηθεύει με πετρέλαιο το νησί υπό κομμουνιστική κυβέρνηση, ενώ η Κούβα έχει στείλει στη Βενεζουέλα εκατοντάδες γιατρούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος σε ιαπωνικό Boeing: Έπεσε 25.000 πόδια σε 10 λεπτά – Λιποθύμησαν επιβάτες και αποχαιρετούσαν τους δικούς τους με μηνύματα
Σε βίντεο που έχει έρθει στο φως από τη στιγμή της απώλειας ύψους έχουν κατέβει οι μάσκες, ενώ οι αεροσυνοδοί κλαίνε δίνοντας οδηγίες για τη χρήση τους
Σκηνές πανικού σε αεροπλάνο της Spring Airlines Japan
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
5