Ελλάδα

Πλαστικά καλαμάκια… τέλος!

Μετά την πλαστική σακούλα σειρά έχουν τα πλαστικά καλαμάκια. Τουλάχιστον αυτά που χρησιμοποιούμε για να πιούμε το ποτό μας.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Καταργούν σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Σημειώνεται ότι η ΕΝΕΑΠ εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου αλκοολούχων ποτών, που εισάγουν και διακινούν το 80% των διεθνών μαρκών premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ΕΝΕΑΠ παύουν να χρησιμοποιούν μη βιοδιασπώμενα πλαστικά καλαμάκια και αναδευτήρες ποτών στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες- είτε πρόκειται για εταιρικές εκδηλώσεις είτε για διαφημίσεις ή προωθητικές ενέργειες- με σκοπό την σταδιακή κατάργησή τους.

Καλαμάκια: Χρησιμοποιούνται για λίγα λεπτά, χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστούν

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΝΕΑΠ «αναγνωρίζουμε ότι ένα καλαμάκι ή ένας αναδευτήρας ποτών χρησιμοποιείται μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστεί ενώ συχνά δεν αποσυντίθεται πλήρως με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις θάλασσες.

Γι’ αυτό, αναλαμβάνουμε δράση προκειμένου να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας, των επαγγελματιών του κλάδου και των καταναλωτών. Σε περίπτωση που το πλαστικό καλαμάκι ή ο αναδευτήρας είναι σημαντικά για να απολαύσει κανείς το ποτό του, προτείνουμε να χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμες βιοδιασπώμενες εναλλακτικές και θα ενθαρρύνουμε τους συνεργάτες μας προς αυτήν την κατεύθυνση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στο Ηράκλειο: Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο οδηγό που θεωρούσε ότι ευθύνεται για τον θάνατο του γιου του
Ο δράστης πυροβόλησε τον 20χρονο τέσσερις φορές, ενώ τον τράκαρε επίτηδες για να σταματήσει το όχημά του - Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου ενώ μαζί του είχε και το όπλο της δολοφονίας
Τροχαίο και πυροβολισμοί στο Ηράκλειο
88