Πολιτική

Βούτσης: Η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών θέτει σε δοκιμασία τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Το αίτημα τους να τελειώσει άμεσα η αναίτια περιπέτεια της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, επανέλαβε σήμερα (17.05.2018) το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά την επίσκεψή του στην έκθεση για τον Ποντιακό Ελληνισμό, που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Επισκεφθήκαμε χθες τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η επίσκεψη έγινε εφικτή με τη διευκόλυνση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ώστε να μπορέσει ένας πολιτειακός παράγοντας της Ελλάδας, εμού εν προκειμένω, να τους επισκεφτεί και να έχει προσωπική αντίληψη για το φρόνημα, για το ήθος, για τη στάση την οποία κρατούν. Εφ’ όσον υπήρξε διευκόλυνση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προκειμένου να γίνει αυτή η επίσκεψη, δεν μπορούσα να είμαι αρνητικός» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε το αίτημα του να λήξει γρήγορα αυτή η περιπέτειά τους, αφού δεν υπάρχει αντικειμενική βάση για την κράτησή τους και πρόσθεσε ότι η στέρηση της ελευθερίας ενός ανθρώπου έστω και για μια μέρα αποτελεί μια τεράστια δοκιμασία.

Ο κ. Βούτσης τόνισε με έμφαση ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών θέτει σε δοκιμασία τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Η κράτηση αυτή συντηρεί μόνο μια επικινδυνότητα η οποία αναπτύσσεται στις διαθέσεις, στη συνείδηση των λαών μας που δεν χρειάζεται. Ακριβώς για να μη ζήσουμε, να μην αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία αποτυπώνει η Έκθεση για τον Ποντιακό Ελληνισμό, που μόλις τώρα επισκεφτήκαμε. Οι σχέσεις ανάμεσα σε δύο σύμμαχες, γειτονικές, φιλικές κατά τα άλλα χώρες, δεν μπορεί να αδρανοποιούνται, να υπονομεύονται κατά κάποιο βαθμό, από πράξεις, ενέργειες ή παραλείψεις, οι οποίες οδηγούν σ’ αυτού τους είδους τα συμβάντα, που στο παρελθόν με διαφορετικό τρόπο και με συνεννόηση των δύο πλευρών οι αρχές έλυναν. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία, με το συναίσθημα και την αξιοπρέπεια οποιαδήποτε λαού, οποιαδήποτε ανθρώπου, πόσο μάλλον των 2 νέων ανθρώπων» κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα»
«Κυρία Κωνσταντοπούλου, κάνατε ουρά σας την αντιπολίτευση και ο κύριος Ανδρουλάκης σπεύδει να ακολουθήσει κάθε πρωτοβουλία σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Νικήτας Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αποστάσεις Δένδια για το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων»
«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο των Εθνικών Αγώνων που πρέπει να το αποστειρώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας 27