Ελλάδα

Στους top προορισμούς των Τούρκων η Θεσσαλονίκη, λόγω Ατατούρκ

Μετά τα ελληνικά νησιά, ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Τούρκους είναι η Θεσσαλονίκη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι Τούρκοι τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν την πατρίδα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα, περίπου 100 χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτονται κάθε χρόνο την Θεσσαλονίκη.

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε στο σπίτι της οδού Απόστολου Παύλου το 1881. Το 1935 το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να παραχωρήσει το κτίριο στην Τουρκία το οποίο αργότερα μετατράπηκε σε ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ζωή του ιδρυτή του σύγχρονου Τουρκικού κοσμικού κράτους και τα επιτεύγματα του.

Το σπίτι διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση ενώ αποτελείται από τρία πατώματα και μία αυλή. Μετά από εκτεταμένες επιδιορθώσεις και ανακατασκευές που έλαβαν μέρος το 1981, το κτίριο φιλοξενεί το μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ έχοντας ανακτήσει τους αρχικούς γνήσιους χρωματισμούς του.

Πηγή: abcgazetesi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ιεράπετρα στα Φέρμα - 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων, απομακρύνθηκαν 5.000 τουρίστες
Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή μέχρι το πρωί της Παρασκευής - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ιεράπετρα
Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 15 λεπτά
Θερμικός θόλος φέρνει καύσωνα διαρκείας στην Ελλάδα με θερμοκρασίες έως 43°C - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε μια ανάρτηση αναφέροντας πως: «Από το Σαββατοκύριακοο θερμικός θόλος θα στραφεί και προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη μεταφορά των πολύ θερμών αερίων μαζών»
Φωτογραφία αρχείου 13
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 25