Κόσμος

Απογραφή των Ρομά θέλει να κάνει ο Σαλβίνι – Ξεσηκώθηκαν οι ιταλικές ενώσεις

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απογραφή των Ρομά που ζουν στην Ιταλία, έκανε γνωστή σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε, ο Ματτέο Σαλβίνι.

Ο γραμματέας της Λέγκα ζήτησε από τους συνεργάτες στο υπουργείο του, να του ετοιμάσουν «φάκελο για τους Ρομά», ώστε «να εξακριβωθεί πόσοι είναι σε ολόκληρη την Ιταλία».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια απογραφή, η οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, θα οδηγήσει σε συγκεκριμένη λήψη πρωτοβουλιών. «Οι αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής θα πρέπει να απελαθούν με διακρατικές συμφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τους Ιταλούς Ρομά πρέπει να τους κρατήσουμε εδώ», κατέληξε ο Ματέο Σαλβίνι.

Ξεσηκώθηκαν οι ενώσεις των Ρομά

Οι ιταλικές ενώσεις των Ρομά και Σίντι απάντησαν στον υπουργό Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, ότι η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει τη διεξαγωγή απογραφής βάσει της εθνότητας.

«Υπάρχουν ήδη στοιχεία για το ποίος ζει σε επίσημους και μη χώρους διαμονής και οι λίγοι Ρομά χωρίς άδεια παραμονής δεν διαθέτουν υπηκοότητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να απελαθούν», προσθέτουν οι οργανώσεις.

Στην απάντηση αυτή στον γραμματέα της Λέγκα και υπουργό Εσωτερικών, υπενθυμίζεται ότι «πολλοί Ιταλοί Ρομά βρίσκονται στην χώρα εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια, και άρα, είναι πιο Ιταλοί από πολλούς άλλους πολίτες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση: Υπέγραψε νέους δασμούς 10% σε όλες τις χώρες – «Είναι μεγάλη μου τιμή»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλέστηκε για πρώτη φορά το Άρθρο 122 του Εμπορικού Νόμου του 1974, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς έως και 15% για διάστημα 150 ημερών
Ο Ντόναλντ Τραμπ 10