Κόσμος

Σκόπια: Ξανά στη Βουλή η συμφωνία για “Βόρεια Μακεδονία” – “Βέτο τσέπης” ετοιμάζει ο Ιβανόφ

Πίσω στη Βουλή για να ψηφιστεί και πάλι επέστρεψε η συμφωνία για “Βόρεια Μακεδονία”. Η διαδικασία αυτή είναι τυπική και ουσιαστικά ρίχνει τα εμπόδια που βάζει ο Πρόεδρος Ιβανόφ που αρνείται να την υπογράψει.

Την πρώτη φορά η συμφωνία για “Βόρεια Μακεδονία” υπερψηφίστηκε στη Βουλή με 69 ψήφους. Ο Γιόργκι Ιβανόφ δεν την υπέγραψε και έτσι τώρα πρέπει να περάσει και πάλι από τη Βουλή των Σκοπίων. Απαιτούνται 61 ψήφοι, αριθμός εφικτός για την κυβερνητική πλειοψηφία.
Με τον τρόπο αυτό “δένονται” τα χέρια του προέδρου της πΓΔΜ καθώς μετά τη δεύτερη ψήφιση από τη Βουλή είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.
Ωστόσο αναμένεται και νέα καθυστέρηση στο ζήτημα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες Μέσων Ενημέρωσης στα Σκόπια, ο Ιβανόφ δεν θα υπογράψει το διάταγμα για την επικύρωση της συμφωνίας και θα εφαρμόσει το λεγόμενο “βέτο της τσέπης”, όπως είχε κάνει και με τον νόμο σχετικά με την διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάφος αναψυχής που βούλιαξε πριν 2.000 χρόνια βρέθηκε στον βυθό της Αλεξάνδρειας
Οι επόμενες έρευνες στην καρίνα του πλοίου «θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή, τη θρησκεία, την πολυτέλεια και τη διασκέδαση στις πλωτές οδούς της αρχαίας Αιγύπτου κατά τη ρωμαϊκή εποχή»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
«Το πεπρωμένο της Ουκρανίας είναι το πεπρωμένο της Ευρώπης» το μήνυμα ενότητας από Ζελένσκι, Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ
Μετά την λήξη της τετραμερούς συνάντησης ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος αποχώρησαν δίχως να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων
Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Φρίντριχ Μερτς, ο Κιρ Στάρμερ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες