Ελλάδα

Ένας μικρός… χαμός με τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού!

Στις 633.023 ανέρχονται οι εγκεκριμένες αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού από το σύνολο των 727.174 αιτήσεων που υποβλήθηκαν, μέχρι τις 3 Ιουλίου, στις 15:45 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), το 90,8% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για το επίδομα παιδιού στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι ολοκληρωμένες σε τελικό στάδιο, με συμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Από αυτές, έχει ήδη εγκριθεί το 87,1%, ενώ το 3,7% έχει απορριφθεί.

Τα στοχεία για το επίδομα παιδιού

Από τις υπόλοιπες 9,2% που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, ένα ποσοστό 24% χρειάζεται συμπληρωματικά στοιχεία για το παιδί. Για 12% των περιπτώσεων δεν υπάρχει καταχωρημένος ΑΦΜ στο μητρώο ΑΜΚΑ (ηλικία τέκνου>18), για 5% δεν προκύπτει μόνιμη διαμονή στην πενταετία, ενώ για 8% εκκρεμεί η υποβολή και εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Το συνολικό μηνιαίο ποσό των εγκεκριμένων μέχρι σήμερα αιτήσεων αγγίζει τα 63.649.600 ευρώ

Το μέσο μηνιαίο ποσό ανά αίτηση τα 100,55 ευρώ. Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 660.114 αιτήσεις, εγκρίθηκαν ήδη 633.023 και απορρίφθηκαν 27.091.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ρυθμοί υποβολής αιτήσεων ανά ημέρα εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα αυξανόμενοι και στη δεύτερη φάση υποβολής, με το μεγαλύτερο όγκο να καταγράφεται στις 27 Ιουνίου και να αγγίζει τις 29.000.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τυχεροπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τόσο εκτεταμένη η απάτη το 2020 που ήταν αδύνατο να μην τη δεις, ενημέρωσα γραπτώς Αυγενάκη και Γεωργαντά»
«Ήταν ενήμεροι για όλα. Ακόμα και λίγο πριν την καθαίρεση μου το 2024 έκανα έγγραφο» είπε η πρώην διευθύντρια τεχνικών ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ στη δίκη του πρώην διοικητή του Οργανισμού
Η Παρασκευή Τυχεροπούλου
Καλαμαριά: «Όσοι επιχειρούν να σπιλώσουν τη μνήμη του Κλεομένη θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου» λέει ο δικηγόρος του 20χρονου
«Η δολοφονία του Κλεομένη δεν θα μείνει ατιμώρητη. Η καταδίκη πρέπει να είναι καθολική όχι a la carte», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 20χρονου
Ο 20χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά