Ελλάδα

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των καμμένων δέντρων στη ζώνη της Λεωφόρου Μαραθώνος

Ξεκίνησε η Υλοτόμηση και απομάκρυνση των καμένων κορμών από την απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου Μαραθώνος, ξεκίνησαν σήμερα τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Στενής Ευβοίας.

Επιπλέον υπήρξε συνεργασία με κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών για την επέκταση της υλοτόμησης στα ρέματα εντός του οικιστικού ιστού Ραφήνας, καθώς και για τη διευθέτησή τους με υλοτόμηση μέσα στην κοίτη και με δημιουργία κορμοδεμάτων για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σήμερα, Δευτέρα, κλιμάκιο του ΥΠΕΝ, αποτελούμενο από τον γενικό διευθυντή Δασών και τον διευθυντή Προστασίας Δασών, μαζί με τον δασάρχη Πεντέλης, επισκέφθηκαν την καμένη περιοχή των δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα.

Ακολούθησε συνάντηση στο δημαρχείο Ραφήνας με τον αντιδήμαρχο Αντώνη Παλπατζή και στη συνέχεια το κλιμάκιο του υπουργείου μετέβη στη Λ. Μαραθώνος, όπου διαπιστώθηκε η έναρξη της υλοτόμησης.

Εξάλλου, τα μέλη κλιμακίου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Μαραθώνα και την Κινέτα, συνάντηση κατά την οποία εντοπίστηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων που προκύπτουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα προβλήματα αφορούν κυρίως τη συλλογή κλαδιών, οικοσκευών και μπάζων από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Ήδη, σε συνεργασία με τους δύο δήμους (Ραφήνας και Μαραθώνα) και τους συναρμόδιους φορείς δρομολογούνται λύσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών που ενδέχεται να προκύψουν.

RAFINA RAFINA RAFINA RAFINA RAFINA RAFINA

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες από irafina.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η σύλληψη του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου στο κέντρο όπου εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή για το όπλο που είχε ο σωματοφύλακάς του
Ο Δημήτρης Φιντιρίκος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος
Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών: Οι αφανείς ήρωες που παλεύουν και με τις πληγές του συστήματος – «Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ΕΣΥ»
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ) καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας και το σημαντικό έργο τους, οι νοσηλευτές παραμένουν επαγγελματίες β’ κατηγορίας
Νοσηλευτές