Κόσμος

Η λίστα του τρόμου! 25.000 ονόματα για εξόντωση από ακροδεξιούς

Οι έρευνες τις οποίες διενήργησε η αστυνομία στη Γερμανία αποκάλυψαν την ύπαρξη μιας λίστας που καταρτίστηκε από ακροδεξιούς εξτρεμιστές και περιέχει τα ονόματα 25.000 προσώπων που χαρακτηρίζονται εχθροί της άκρας δεξιάς.

Το γεγονός, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκαλύφθηκε κατόπιν αιτήματος του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke), το οποίο κοινοποίησε τα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή του στο Γερμανικό Πρακτορείο την Τρίτη.

Οι στόχοι της εξόντωσης

Ο κατάλογος, που βρέθηκε κατά τη διάρκεια εφόδου της αντιτρομοκρατικής στο βόρειο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία πέρυσι, περιέχει ονόματα και διευθύνσεις ανθρώπων που η ακροδεξιά σκόπευε να εξοντώσει εάν της δινόταν η ευκαιρία ή σε περίπτωση κρίσης, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι γερμανικές αρχές ήταν ήδη ενήμερες για την ύπαρξη άλλου ενός καταλόγου, που περιέχει 10.000 ονόματα και καταρτίστηκε από τον νεοναζιστικό πυρήνα NSU.

Είναι γνωστό ότι ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη Γερμανία καταρτίζουν «λίστες εχθρών» προς εξολόθρευση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Οι ΗΠΑ απελαύνουν ξένους που πανηγυρίζουν για το έγκλημα – «Δεν φιλοξενούμε ανθρώπους που χαίρονται με τον θάνατο Αμερικανών»
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκληση θεωρήσεων, στο πλαίσιο της ευρείας μεταναστευτικής καταστολής της δεύτερης θητείας Τραμπ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
1
Ανήσυχος ο CEO της OpenAI για το ChatGPT: «Δεν κοιμάμαι καλά, μπορούσαμε να είχαμε δώσει καλύτερες συμβουλές πριν από τις αυτοκτονίες»
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, μίλησε για πολλά ζητήματα που τον απασχολούν σε σχέση με το chatgpt και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ηθικών και δεοντολογικών ερωτήσεων
Ο Σάμ Άλτμαν
Παρίσι: Το Κατάρ κατέχει 20% των ακινήτων στα Ηλύσια Πεδία – Πώς άλλαξε η πιο γνωστή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Le Monde, η Ντόχα έχει αποκτήσει τον έλεγχο αρκετών εμβληματικών κτιρίων στη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού, επωφελούμενη από φορολογικές συμφωνίες της δεκαετίας του 1990
Παρίσι