Κόσμος

Έρχονται πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ στις αυτοκινητοβιομηχανίες για τα καυσαέρια

Πονοκέφαλος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι εκπομπές ρύπων CO2 και τα αυστηρά όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα κινδυνεύσουν να δεχτούν μεγάλα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν μέσα στους επόμενους μήνες και μέχρι το 2020 που είναι και η καταληκτική χρονιά, δεν καταφέρουν να μειώσουν τα εκπεμπόμενα καυσαέρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα πρόστιμα συνολικά μπορεί να φθάσουν το ποσό των 14 δισ. ευρώ. Κάτι τέτοιο θα τις οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή. Έτσι, θα αναγκαστούν, ή να αλλάξουν τα πλάνα τους, ή να κάνουν συνεργασίες που θα διευκολύνουν τις κινήσεις τους.

Πρόστιμα ή ηλεκτροκίνητη αυτοκίνηση

Η καλύτερη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι η στροφή στα ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα εξαλείψει τις υπερβολικές εκπομπές και θα φέρει ισορροπία στον στόλο τους. Οι κατασκευαστές ωστόσο, γνωρίζουν εδώ και χρόνια την πολιτική της ΕΕ και προσπαθούν να τηρήσουν το πλάνο που θα τις επιτρέψει να βρίσκονται μέσα στα επιτρεπτά όρια. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το 2017, οι εκπομπές CO2 στα αυτοκίνητα αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σήμερα, το μέσο επίπεδο εκπομπών CO2 της ΕΕ είναι 122,9 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, δηλαδή 8 γραμμάρια υψηλότερο από τον προσαρμοσμένο στόχο.

Μέλη των αυτοκινητοβιομηχανιών, αισιοδοξούν ότι “ακολουθούν τις εξελίξεις στην τεχνολογία” και ότι στο τέλος θα υπάρξει εναρμόνιση με τους στόχους που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος μυστήριος θάνατος Ρώσου μεγιστάνα κρυπτονομισμάτων – Η Lamborghini του ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες
Ο 36χρονος Alexei Dolgikh σκοτώθηκε σε σοκαριστικό τροχαίο - Τους τελευταίους μήνες είχε τεθεί στη «μαύρη λίστα» ρωσικών τραπεζών «λόγω υποψιών για ξέπλυμα χρήματος»
Η Lamborghini του ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες
Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χάρη στον Τζουλιάνι και σε 76 άτομα για την προσπάθεια ανατροπής του 2020
Εκτός από πρόσωπα του στενού του κύκλου, ο Τραμπ έδωσε χάρη σε δεκάδες υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων οι οποίοι ενεπλάκησαν στην προσπάθεια να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Αυτή είναι η σταρ του TikTok που εκτελέστηκε δημοσίως από την Αλ Κάιντα στο Μαλί μπροστά στην οικογένειά της
Η 22χρονη Μαριάμ Σισέ, με 90.000 ακολούθους στο TikTok, οδηγήθηκε στην κεντρική πλατεία και εκτελέστηκε με μια σφαίρα, στις 7 Νοεμβρίου. Την κατηγορούσαν για συνεργασία με τον στρατό
Η 22χρονη Μαριάμ Σισέ
Η Ντέμπορα Τέρνες απάντησε στον Τραμπ: Το BBC δεν είναι μεροληπτικό, είναι η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης στον κόσμο
Η Ντέμπορα Τέρνες, η διευθύνουσα σύμβουλος ειδήσεων του βρετανικού δικτύου που παραιτήθηκε για το μοντάζ στην ομιλία Τραμπ, υπερασπίστηκε το BBC και τους ανθρώπους του
Η CEO ειδήσεων Ντέμπορα Τέρνες 5