Ελλάδα

Έληξε η απεργία στα πλοία – Κανονικά τα δρομολόγια από σήμερα

- Τα δρομολόγια θα αρχίσουν να διεξάγονται κανονικά από σήμερα - Η ΠΝΟ δέχθηκε την πρόταση για αυξήσεις 2% και έτσι έληξε από σήμερα η απεργία - Ανακούφιση σε κατοίκους και επιχειρηματίες των νησιών

Η απεργία στα πλοία έληξε μετά από συμφωνία της ΠΝΟ με τους ακτοπλόους για αυξήσεις 2%.

Οι πλοιοκτήτες κατέθεσαν πρόταση για αυξήσεις 2% και παράλληλα προχώρησαν σε ικανοποίηση άλλων αιτημάτων των εργαζομένων. Έτσι η ΠΝΟ πήρε απόφαση για άμεση αναστολή της απεργίας που έληγε αύριο τα ξημερώματα στις έξι και έτσι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις θέσεις τους.

Τα πλοία έμειναν δεμένα στα λιμάνια από χθες τα ξημερώματα. Η εξέλιξη με την λήξη της απεργίας προκαλεί ανακούφιση στους κατοίκους των νησιών, αλλά και στους επιχειρηματίες καθώς η τουριστικές ροές, αλλά και οι ροές των προϊόντων θα αποκατασταθούν άμεσα.

Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη

«Η συμφωνία που επήλθε μετά από συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών αποτελεί τη δημοκρατική πραγματικότητα για τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων στο χώρο της Ναυτιλίας και αναδεικνύει τη σημαντικότητα τόσο του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων όσο και των Συλλογικών» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης με αφορμή τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το ημερολόγιο του Μπούμπη
Ένα μεσημέρι όπως όλα τα άλλα. Φαγητό, χάδια, πάρκο.   Αγαπητό ημερολόγιο,Εγώ είμαι ο Μπούμπης.Ένας σκύλος που μένει με τον Τάκη. Και αυτό...
Το ημερολόγιο του Μπούμπη
Κρήτη: Υδροστρόβιλος και ουράνιο τόξο ταυτόχρονα πάνω από τη θάλασσα στον Πλακιά Ρεθύμνου – Εντυπωσιακές εικόνες
Υδροστρόβιλοι εμφανίζονται αρκετά συχνά πλέον στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη
Υδροστρόβιλος και ουράνιο τόξο πάνω από τη θάλασσα στη νότια Κρήτη
«Μέσα σε λίγες ώρες έπεσε στη Λέσβο όσο βροχή πέφτει μέσα σε 4 "Νοεμβρίους" - 400 τόνοι νερού ανά στρέμμα»
«Μετά από τα 2 βροχοφόρα συστήματα από την Ιταλία όπου έδωσαν αρκετές βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα, μέχρι και την επόμενη εβδομάδα δεν φαίνεται καμία οργανωμένη διαταραχή να μας επηρεάζει»
Πλημμύρες στη Λέσβο