Ελλάδα

Tripadvisor: Έκτο στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης – Στους καλύτερος προορισμούς η Κρήτη

Την τιμητική της είχε η Ελλάδα στις βραβεύσεις που δημοσιοποιεί κάθε χρόνο η ταξιδιωτική πλατφόρμα TripAdvisor, καθώς το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και ο προορισμός της Κρήτης συγκαταλέγονται υψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Συγκεκριμένα το μουσείο της Ακρόπολης αναρριχάται στην 6η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στα 25 μουσεία που έχουν επιλέξει οι ταξιδιώτες.

“Το καινούργιο κτίριο είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και οι θησαυροί που φιλοξενεί. Ένας διάδρομος με διαφανές, γυάλινο δάπεδο αποκαλύπτει τα ερείπια που φέρνουν στο φως οι τρέχουσες ανασκαφές,” αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους επισκέπτες που έχει αναρτήσει το σχόλιο του στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Τα φετινά βραβευμένα μουσεία χρησιμεύουν ως έμπνευση για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν μερικές από τις καλύτερες συλλογές του κόσμου της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού και της ιστορίας, επισημαίνει ο Brooke Ferencsik, διευθυντής επικοινωνίας της TripAdvisor. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Μουσείο της Γαλλίας, το Musée d’Orsay, ενώ στην δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται το μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη αντίστοιχα.

[read4more]

Παραμένοντας στις βραβεύσεις που έχει δημοσιοποιήσει η TripAdvisor, η Κρήτη συγκατέλεγεται στους 25 καλύτερους προορισμούς του κόσμου καταλαμβάνοντας την 5η θέση. “Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού.

Σύμφωνα με τους μύθους, η Κρήτη ήταν ο τόπος γέννησης του Δία, του βασιλιά των θεών και κοιτίδα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης. Επισκεφθείτε μία από τις πολυάριθμες αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες του νησιού για να κάνετε ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία και να πλημμυρίσετε με δέος”, σημειώνεται στο TripAdvisor.

Η Κρήτη εξακολουθεί να εμπνέει τους ταξιδιώτες, οι οποίο μέσω της TripAdvisor επιβραβεύουν την παραλία του Ελαφονησίου στο νομό Χανίων και την κατατάσσουν στις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου και φιγουράρει στην 11η θέση. “Η θάλασσα ήταν γαλήνια και όμορφη. Τα χρώματα είναι έντονα: γαλάζια νερά, ροζ άμμος. Παράδεισος” αναφέρει χαρακτηριστικά επισκέπτης της και σημειώνει ότι καλύτερη εποχή για επίσκεψη είναι ο Μάιος και ο Οκτώβριος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στον ανακριτή ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης για τα 314 πλαστά έργα τέχνης - Το κακούργημα για το οποίο κατηγορείται
Ο γκαλερίστας κατηγορείται για το κακούργημα της υπεξαίρεση αρχαίων και νεότερων μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσα κατά επάγγελμα, της παράβασης της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου και άλλα αδικήματα
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης
Μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου - Πλήθος κόσμου παρά τον βροχερό καιρό
Την παρέλαση «άνοιξε» το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων, «Ευσέβιος Κυπουργός», ενώ συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, παρελαύνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες
Μαθητική παρέλαση
Στο κάδρο άλλα 7 άτομα για την υπόθεση των υποκλοπών – Δημοσιεύτηκε η απόφαση του δικαστηρίου
Η απόφαση πλέον θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία καλείται να ανοίξει νέες ποινικές έρευνες για πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Η πρώτη μήνυση κατά του γκαλερίστα Γιώργου Τσαγκαράκη από πελάτη που αγόρασε πλαστό πίνακα του Δημήτρη Μυταρά
Μέχρι στιγμής, έχουν αποσταλεί και πέντε επωνυμα email στα οποια αναφέρουν οι πελάτες οτι εχουν υπόνοιες για την αυθεντικότητα των έργων τέχνης που προμηθεύτηκαν από τον γκαλερίστα
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης 7