Κόσμος

H Volkswagen αποχωρεί από το Ιράν

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen θα σταματήσει πρακτικά κάθε δραστηριότητά της στο Ιράν, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ, δήλωσε στη διάρκεια της νύχτας στο Bloomberg ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Βερολίνο.

Συμφωνία επετεύχθη την Τρίτη μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αμερικανικής διπλωματίας, διευκρίνισε στο πρακτορείο αυτό ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Volkswagen θα έχει πλέον πολύ περιορισμένη δραστηριότητα στο Ιράν, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Τον Μάιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χώρα του από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που είχε συναφθεί μεταξύ της Τεχεράνης και πέντε παγκόσμιων δυνάμεων. Η συμφωνία αυτή, η οποία χαλάρωνε τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Τεχεράνη, είχε επιτρέψει την επιστροφή των δυτικών επιχειρήσεων στο Ιράν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Volkswagen εγκατέλειψε το σχέδιό της, το οποίο είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο του 2017, να πωλήσει εκ νέου οχήματα στο Ιράν, έπειτα από 17 χρόνια απουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν δεν απαντά στην πρόταση Τραμπ και απειλεί με «βαρύ τίμημα» μετά τα χτυπήματα σε πυρηνικά εργοστάσια και βιομηχανίες
Για συνάντηση ανάμεσα στο Ιράκ και τις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα κάνει λόγο ο Γουίτκοφ, αλλά η Τεχεράνη διαψεύδει - Οι Χούθι της Υεμένης δηλώνουν έτοιμοι να μπουν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Χτύπημα στον Λίβανο