Κόσμος

Δολοφονία Κασόγκι: Οι Γερμανοί στηρίζουν τους Αυστριακούς για τα όπλα στους Σαουδάραβες

Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα ενεργήσει ενάντια στις πεποιθήσεις της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πρέπει να συνεχίσει να είναι δυνατή η επιχειρηματική δραστηριότητα με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να μην υπάρξει αστάθεια στην Τουρκία, πρόσθεσε ο Αλτμάιερ σε δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό δίκτυο Deutschlandfunk (DLF) κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία, στην οποία συνοδευόταν από αντιπροσωπεία εκπροσώπων των γερμανικών επιχειρήσεων.

“Υπερασπίστηκα τα συμφέροντα των γερμανικών εταιρειών εδώ που δηλώνουν: ‘Αισθανόμαστε ανασφαλείς στις δραστηριότητές μας στην Τουρκία'”, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός χαιρέτισε την πρόταση της Αυστρίας για μια κοινή ευρωπαϊκή θέση στις εξαγωγές όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να μην παραδίδει όπλα στην Σαουδική Αραβία προς το παρόν, δήλωσε στη συνέντευξη αυτή που παραχώρησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα ήταν ισχυρότερο αν οι ευρωπαϊκές χώρες υιοθετούσαν μια κοινή θέση.

Ο εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε χθες ότι η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του μήνα ήταν προμελετημένη, ανατρέποντας προηγούμενες επίσημες ανακοινώσεις του Ριάντ ότι η δολοφονία του δεν ήταν εκ προμελέτης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Βλέπουν» δάχτυλο Πούτιν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Χίθροου - Προς ακύρωση οι μισές πτήσεις της Κυριακής
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ρίχνει ένα βότσαλο στη γεωπολιτική και στρατιωτική λίμνη του ΝΑΤΟ και παρακολουθεί τους κυματισμούς των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν», λέει πρώην αξιωματικός της MI6
Ταξιδιώτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check-in στον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου Χίθροου μετά την κυβερνοεπίθεση
9
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 4