Ελλάδα

Μήνυμα Πάιατ στην Άγκυρα: Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευθεί τους πόρους της

Ο Τζέφρεϊ Πάιατ έδωσε ηχηρή απάντηση στις αιτιάσεις της Τουρκίας για μονομερή ενέργεια της Λευκωσίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Κατηγορηματική ήταν η απάντηση του Τζέφρεϊ Πάιατ για την επικέιμενη έρευνα της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2018. “Οι ΗΠΑ είναι σαφείς: Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευθεί τους πόρους της”, διεμήνυσε ο Αμερικανός πρέσβης, που κατά το παρελθόν δεν έχει κρύψει τις ανησυχίες του για ένα “ατύχημα” με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός Πρέσβης δεν έχει κρύψει την ανησυχία του για ένα ατύχημα

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Πάιατ την χαρακτήρισε πολύ σημαντική για την Ελλάδα καθώς θα ενισχύσει τον ρόλο της ως οικονομική πύλη των Βαλκανίων.

«Η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη με τον Τσίπρα, ο οποίος επέδειξε πολιτικό θάρρος για να προχωρήσει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Οι ΗΠΑ θα δουλέψουν πολύ σκληρά για να την προωθήσουμε. Ενδιαφερόμαστε πολύ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, θέλουμε να δούμε να ολοκληρώνεται και να προοδεύσει η ΠΓΔΜ καθ’ οδόν προς τη Συμμαχία, ώστε να ευημερήσει η ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο κ. Πάιατ.

«Ξέρουμε την Ελλάδα ως πηγή σταθερότητας. Περάσατε μία από τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις στην ιστορία και τα καταφέρατε. Δεν έχετε επιτήρηση και η δημοκρατία σας παρέμεινε άθικτη. Ο πλανήτης εκτιμάει το πόσο αποφασιστικοί ήσασταν», είπε ακόμη ο κ. Πάιατ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του 43χρονου που βρέθηκε κρεμασμένος στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Το θρίλερ που διήρκησε για τρεις ολόκληρες ημέρες ξεκίνησε το μεσημέρι της 28ης Απριλίου, όταν ο 43χρονος άνδρας είχε επιστρέψει μαζί με τον πεθερό του από το γιατρό
Ο Σπύρος Σέββος