Κόσμος

Σαλβίνι: Αν η ΕΕ μας επιβάλλει κυρώσεις, θα χάσει η Ευρώπη κι όχι εμείς

Να μην κινηθεί βάσει προκαταλήψεων καλεί την Κομισιόν και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Συνεχίζεται η σύγκρουση Κομισιόν – Ιταλίας για τον προϋπολογισμό, με τον υπουργός Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι να προειδοποιεί πως περισσότερο ζημιωμένη από αυτή την κόντρα θα βγεί η Ευρώπη και όχι η χώρα του.

«Θέλουν να προχωρήσουν σε επιβολή κυρώσεων, αλλά αυτό θα αποτελέσει μεγαλύτερη ζημιά για την Ευρώπη, απ’ ότι για εμάς. Πώς είναι δυνατόν να μην το καταλαβαίνουν; Θα είναι τρελοί αν πραγματικά κινήσουν διαδικασία κυρώσεων σε βάρος της χώρας μας. Θα επαναστατούσαν εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί», τονίζει ο Σαλβίνι, σε δηλώσεις του προς τον ιταλικό τύπο.

«Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την λογική, εκείνη που χρησιμοποίησαν με τη Γαλλία και την Ισπανία, οι οποίες παραβίασαν το όριο του 3% στην σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ», προσθέτει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών. Ο οποίος θυμίζει, παράλληλα, ότι «και η Γερμανία τα τελευταία χρόνια έχει εμπορικό πλεόνασμα».

Ο γραμματέας της Λέγκα Σαλβίνι ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να κάνει ό,τι νομίζει αλλά να μην κινηθεί βάσει προκαταλήψεων» και «να περιμένει να διαπιστώσει τις συνέπειες του προϋπολογισμού επί της πραγματικής οικονομίας και αν θα έχει θετικές επιπτώσεις επί της ανάπτυξης».

Μόλις πριν λίγες ημέρες η Κομισιόν επέστρεψε στην Ρώμη τον προϋπολογισμό που είχε υποβάλει, καθώς σε αυτόν υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση του ελλείμματος της Ιταλίας, αντί της μείωσής του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 14