Ελλάδα

Τί βλέπουμε στην εικόνα των «Εισοδίων της Θεοτόκου»

Στην εικονογράφηση «των Εισοδίων της Θεοτόκου», διακρίνουμε, στο κέντρο την Παναγία σαν μικρό τριετές κοράσιον, που όμως έχει όλη την ιερότητα της μέλλουσας Μητέρας του Θεού.

Ο ιερέας Ζαχαρίας έχει ακουμπήσει ευλαβικά και στοργικά το χέρι του επάνω στην κεφαλή της. Την ευλογεί και την υποδέχεται στα άγια των αγίων, φορώντας ενδύματα λειτουργικά και διακριτικό της ιερωσύνης στην κεφαλή του.

Η Παναγία στέκει με ιερή σιγή απέναντί του έχει τα χέρια της σε στάση ευλαβική και συγχρόνως κινητική απέναντί του, που δηλώνει την προθυμία και την χαρά της προσελεύσεώς της στον Ναό του Κυρίου. Αυτό είναι το σχέδιο και το θέλημα του Θεού και η προαιώνια βουλή του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνεχόμενες αναβολές στην υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης σε κέντρο πρόνοιας στη Λέσβο - Ένας 60χρονος ΑμεΑ είχε πεθάνει από μολυσμένο φαγητό
Αγανακτισμένοι είναι οι συγγενείς του άτυχου 60χρονου που πέθανε από μολυσμένο φαγητό και νερό το 2021 - «Δεν μας ενημέρωσαν, θέλουμε να δικαιωθεί» λέει η οικογένειά του
Γηροκομείο 1
Δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: «Ο πατέρας είχε καταθέσει για να μπει φυλακή ο 45χρονος γιος του μήπως και απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά»
Ο 45χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με ναρκωτικά από νεαρή ηλικία όμως ο πατέρας του ήταν πάντα δίπλα του σύμφωνα με φίλους και συγγενείς της οικογένειας
Στη γειτονιά όπου έγινε το φονικό στη Νέα Σμύρνη 3