Πολιτική

Ο Τσίπρας “συμβουλεύει” την Ιταλία: Σταματήστε τώρα, μετά θα είναι χειρότερα!

Τις συνομιλίες που φέρεται να είχε ο Αλέξης Τσίπρας με Ιταλούς αξιωματούχους αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να προέτρεψε την ιταλική πλευρά να πάει με τα… νερά των Βρυξελλών και να μην επαναλάβει τα δικά του λάθη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας «προσέγγισε προσφατα προσωπικότητες στην Ιταλία, επειδή ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε να δώσει κάποιες δικαιολογίες ή έστω εξηγήσεις και μια συμβουλή».

Στο γιατί η Ελλάδα έμεινε αμέτοχη και δεν βοήθησε τη Ρώμη στη διαμάχη που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα του προϋπολογισμοι ο Αλέξης Τσίπρας “δικαιολόγησε” την στάση του αυτή λέγοντας πως “δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλέσει υποψίες”.

corriere

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ο Τσίπρας είναι ο πλέον κατάλληλος να δώσει συμβουλές στην ιταλική κυβέρνηση καθώς είναι αυτός που έκανε πρώτος την υποχώρηση στα “θέλω” των Βρυξελλών και μετά επέβαλλε τα capital control στις τράπεζες και στους λογαριασμούς των πολιτών ώστε να αποφύγει την βίαιη κατάρρευση του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera ο κ. Τσίπρας δεν βλέπει πως μπορεί να αποφύγει η Ιταλία τη συνθηκολόγηση και τόνισε στους συνομιλητές του πως «αν έχετε μια άλλη ιδέα, όπως την αποχώρησή σας από το ευρώ, τότε… καλή τύχη». Επίσης συμβούλεψε τους Ιταλούς συνομιλητές του πως “θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα, αυτό που θα αναγκαστείτε να κάνετε αργότερα”.

Η εφημερίδα απευθυνόμενη στην ιταλική κυβέρνηση αναφέρει πως “δεν χρειάζεται η εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει. Όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση, αλλά και ολόκληρη η χώρα πρέπει να καταλάβει”.

Πηγή: corriere

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»