Ελλάδα

Το αργότερο έως το τέλος του μήνα το έξτρα επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ πριν να εκπνεύσει το 2018, αναμένεται να δοθεί το έξτρα επίδομα για όσους προμηθεύτηκαν πέρυσι πετρέλαιο θέρμανσης .

Σε ότι αφορά το επίδομα για την χρονική περίοδο 2018 – 2019, αναμένεται να είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι και να διαμορφώνεται από 12,5 λεπτά το λίτρο που ήταν πέρυσι στα 15 έως 20 λεπτά το λίτρο

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η πρώτη αφορά το έξτρα επίδομα πετρελαίου θέρμανσης συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ που θα χορηγηθεί στους περυσινούς δικαιούχους ως ενίσχυση από το υπέρ πλεόνασμα που δημιουργήθηκε, πριν την καταβολή του επιδόματος του επόμενου έτους.

Το έξτρα επίδομα θα είναι μεγαλύτερο για τα νοικοκυριά που κατοικούν στις ορεινές περιοχές ενώ οι δικαιούχοι θα δουν τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

Η δεύτερη απόφαση αφορά στα ποσά του επιδόματος θέρμανσης που θα εισπράξουν το 2019 (για την περίοδο από 15-10-2018 έως 30-4-2019) τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κριτήρια χορήγησης του επιδόματος δεν αλλάζουν αλλά το ποσό της επιδότησης θα αυξηθεί από τα 12,5 λεπτά το λίτρο στα επίπεδα των 15 έως 20 λεπτά το λίτρο.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι:

Άγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.
Έγγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.
Η καταβολή του νέου επιδόματος θέρμανσης θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019.

Του Θανάση Παπαδή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία
Αναπάντητα ερωτήματα για το νεκρό 3χρονο κορίτσι του Παλαιού Φαλήρου - Προμελέτη και συγκάλυψη «δείχνουν» τα ευρήματα
Η μητέρα οδηγείται σήμερα στον ανακριτή όπου καλείται να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων - Η ίδια πέφτει σε αντιφάσεις και αλλάζει συνεχώς την ομολογία της
Το δώμα που έμενε η οικογένεια στα Πατήσια