Πολιτική

Μητσοτάκης: Να ψηφίσει αυτή η Βουλή την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος

Σε παρέμβασή του σε ημερίδα του ΤΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην αλλαγή των άρθρων για ιδιωτικά πανεπιστήμια και περιβάλλον.

Νέα έκκληση προς όλες τις κοινοβουλευτικές πτέρυγες να ψηφιστεί έστω και με 151 βουλευτές από την παρούσα Βουλή η αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος – δηλαδή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και το περιβάλλον – απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε παρέμβασή του στην ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε πως αυτό θα επιτρέψει στην επόμενη Βουλή να διαμορφώσει το πλήρες περιεχόμενο των εν λόγω άρθρων – αρκεί να ψηφιστούν από 180 βουλευτές, όπως απαιτεί το ίδιο το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι τα άρθρα 16 και 24 του Συντάγματος δεν περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης προς αναθεώρηση, ενώ ειδικά για το άρθρο 24, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρόταση της ΝΔ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καθιέρωση υποχρέωσης του κράτους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε δε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι επέλεξε, όπως είπε, να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος «σε μία άκαιρη περίοδο, δηλαδή σε προεκλογική περίοδο».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε να αναθεωρηθούν και τα άρθρα 78 και 79 του Συντάγματος για την καθιέρωση δημοσιονομικών κανόνων που «μπορούν να συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού», σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης