Κόσμος

Σεισμός: Τρόμος στην Ιταλία – Έπεσαν σπίτια στην Κατάνια – Συνδέουν τη δόνηση με το ηφαίστειο της Αίτνας

Ο σεισμός στην Κατάνια σημειώθηκε τα ξημερώματα και είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ. Υπάρχουν τραυματίες αλλά και φόβοι για εγκλωβισμένους ανθρώπους. “Βλέπουν” ως αιτία του σεισμού την ενεργοποίηση του ηφαιστείου της Αίτνας.

Πριν λίγα 24ωρα το ηφαίστειο της Αίτνας βρυχήθηκε και οι κάτοικοι στην Κατάνια της Ιταλίας τέθηκαν σε συναγερμό. Τα ξημερώματα η περιοχή σείστηκε. Ο σεισμός χτύπησε την πόλη με μέγεθος 4,8 Ρίχτερ.
Σπίτια κατέρρευσαν και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια. Προς το παρόν γίνεται αναφορά σε τραυματίες.
Οι κάτοικοι ξενύχτησαν έντρομοι. Όλοι περίμεναν και νέα δόνηση που ευτυχώς δεν ήρθε.

 

 

Το επίκεντρο εντοπίστηκε πολύ κοντά στην πόλη. Αρκετά κτήρια έχουν πέσει, ενώ ζημιές έχει υποστεί και ο ναός της Santa Maria del Carmelo.

Η πόλη της Κατάνια είναι χτισμένη στους πρόποδες του ηφαιστείου της Αίτνας και οι κάτοικοι ζουν με το φόβο ότι η ενεργοποίηση του ηφαιστείου μπορεί να προκαλέσει νέες δονήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011