Ελλάδα

Το Άγιο Όρος δίνει το παρών στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – Ζητά δημοψήφισμα

Πληθαίνουν οι φωνές που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας», θεωρεί η Αθωνική Κοινότητα «την αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος»».

Παράλληλα, ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της Συμφωνίας, προκειμένου να εκφραστεί ο ελληνικός λαός, καθώς παραχωρείται «το το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου». Εκπρόσωποι της Κοινότητας του Αγίου Όρους θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής, «ενώνοντας τη φωνή του Αγίου Όρους με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας».

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Καμπανάκι» για τις ευπαθείς ομάδες από τον καύσωνα - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Η Πολιτική Προστασία εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας